Български > Дискусии

РАВНОСМЕТКА. POMAK.EU - НАКЪДЕ ОТИВАМЕ?

<< < (17/46) > >>

mustafa_b:
Разбрах, Бояне! Видях името си в поредицата от цитати и не предполагах, че е обръщение към мен. Още съм раздразнен от снощи и дори не съм забелязал кльомбата. Извинявам ти се за недоразумението!

Беглик:
Мустафа, вчера беше предоставил един много хубав текст от Корана. Познаваш ли поне един човек, който го спазва? Ако познаваш, то само като си помислиш за него раздразнението ти ще се смали.

Бояне, изкачвал ли си връх Бат. снежник? Ако да, то само като си спомниш за гледките, които се откриват от там, безсънието ти ще се намали значително.

Tralala:
С поведението си във форума, всеки засегнал се, може да опровергае или потвърди мненията и на абc, и на Ралица, и на автора, без да е необходимо сам да окачествява себе си субективно.
А по темата ще си позволя да перифразим рекламния слоган на сайта на БТВ "Влизаш любопитен, излизаш информиран" за pomak.eu така: "Влизаш любопитен, оставаш объркан."

PNK2003:
Сериозна дискусия се е получила през последните 12 часа...

Защо голяма част от пишещите се правят, че не разбират за какво иде реч? 

Първо Боян Добрев не е обвинявал и поставял под общ знаменател всички, които пишат тук.  В този форум има хора, с които е удоволствие да се водят дискусии.  Аз съм разговарял с доста от вас и ако не ми беше приятно, то не бих го правил, достатъчно ми е ценно времето.  Но има и такива, които мразят всичко българско и християнско, обиждат, нападат.  Подобно отношение е неприемливо, а не са малко случаите, когато това остава незабелязано от администраторите. 

Проблемът като цяло е съвсем елементарен.  Казвал съм и преди, че тук много често се борави погрешно с терминология, която не е ясна на всички - народ, нация, език, диалект, малцинства, демокрация и т.н.  Също така обърнах внимание в свой постинг вчера, че в този сайт никъде не е публикувано официалното мнение на ръководителите му по някои основни въпроси.  И когато на целия този фон започнат да се появяват призиви за отделен народ на територията на България в случая, със собствен език и собствен флаг, то това няма как да се тълкува двузначно. Именно тези обстоятелства с основание са причина всеки трезво мислещ гражданин на родината ни България да реагира по начин подобен на  реакцията на Боян Добрев.  Както виждате в случая изобщо не намесвам религията, защото правото на свободното й изповядване е гарантирано от Конституцията, а и религиозната принадлежност и етническата принадлежност са две коренно различни понятия. 

Тъй като предполагам каква ще е реакцията по отношение на написаното по-горе от мен, предварително искам да ви кажа, че в случая не би трябвало да се репликира с твърдения относно отношението към помаците, наблюдаващо се в определени среди, в частност визирам форума на Атака, които не намирам за основателни, но те са обект на отделна дискусия.                       

mustafa_b:
Благодаря за съвета, Беглик! Ще го имам предвид. След снощната драма и аз прекарах безсънна нощ. Скоро ще трябва да изкачвам пак "Елтепе" ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version