Български > Дискусии
Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...
svilen.:
--- Quote from: ficinka on June 11, 2009, 01:12 ---http://www.vbox7.com/play:9d15f40cКойто не е идвал в Тетевенският край,ето едно клипче да добиете поне малка предсатава за Тетевен и тетевенският балкан ;)
--- End quote ---
ficinka blagodarq za prekrasnite klip4eta idval sam tam v teteven i ribarica i v mestnosta kadeto e zaklan benkovski prekrasen krai nqmam dumi BLAGODARQ TI I 6TE SE RADVAM DA KA4I6 I OT GRADE6NICA AKO IMA6 ....
ficinka:
--- Quote from: Българин on June 11, 2009, 01:46 ---Всъщност, и в това село имало от вашия сой - в махалата Асен. Брей, абе вие сте навсякъде... :D
--- End quote ---
Да не е помашко село но има и там отнашите помаци ,също и в махала Асен ,село Торос,Бресница ,Кирчево , абе наистина сме навсякъде дори там където си мислиш че няма помаци винаги ще се намери поне един повярвай
ficinka:
--- Quote from: crusader on June 11, 2009, 13:12 ---А дали самите "помаци" правят разлика между турци, българи-мохамедани, цигани, ислямизирани цигани...? Ето от тия има навсякъде!
--- End quote ---
Мисля че тези които не осъзнават разликата дори и не си правят труда да я осъзнават са българите, е не всички но повечето от тях, чувала съм как наричат нас помаците белите цигани и т.н. ,що се отнася до турците не съммного сигорна че разбират разликата, както каза pomakbg някой от помаците в Градежница отричат исляма понеже не правят разлика между религия и произхода ни, те си мислятче като изповядват исляма са турци, а много казват как да правя това и това аз да не съм турчин,аз лично мисля че помаците сме най-чистите българи,сменили вярата си прес османско иго,и станали българо-мохамедани, това си е мое мнение ,а в този сайт съм за да науча дали съм била права или не,прочетох доста различни мнения,версии и т.н. но незнам защо все още съмси на същото мнение ние сме българо-мохамедани говорящи български език ,ако някой има нещо интересно да разкаже с интерес ще прочета мнението му ,но не обещавам че ще променя моето ,също и не ангажирам никого с него,горда съм че съм помакиня ,религиозна или не аз пак си оставам такава,във вените ми тече помашка кръв и това не може да се промени пък и не искам
ficinka:
--- Quote from: svilen. on June 12, 2009, 10:36 --- ficinka blagodarq za prekrasnite klip4eta idval sam tam v teteven i ribarica i v mestnosta kadeto e zaklan benkovski prekrasen krai nqmam dumi BLAGODARQ TI I 6TE SE RADVAM DA KA4I6 I OT GRADE6NICA AKO IMA6 ....
--- End quote ---
Няма нуждада ми благодариш ,да ще кача и на Градежница тези ги намерих във Vbox7 случайно, не са мои но ми харесаха,пък и тук предполагам има много балканджий исках да нидят че и нашият балкане прекрасен също както тяхният,
Българин:
--- Quote from: ficinka on June 12, 2009, 18:07 --- Мисля че тези които не осъзнават разликата дори и не си правят труда да я осъзнават са българите, е не всички но повечето от тях, чувала съм как наричат нас помаците белите цигани и т.н. ,що се отнася до турците не съммного сигорна че разбират разликата, както каза pomakbg някой от помаците в Градежница отричат исляма понеже не правят разлика между религия и произхода ни, те си мислятче като изповядват исляма са турци, а много казват как да правя това и това аз да не съм турчин,аз лично мисля че помаците сме най-чистите българи,сменили вярата си прес османско иго,и станали българо-мохамедани, това си е мое мнение ,а в този сайт съм за да науча дали съм била права или не,прочетох доста различни мнения,версии и т.н. но незнам защо все още съмси на същото мнение ние сме българо-мохамедани говорящи български език ,ако някой има нещо интересно да разкаже с интерес ще прочета мнението му ,но не обещавам че ще променя моето ,също и не ангажирам никого с него,горда съм че съм помакиня ,религиозна или не аз пак си оставам такава,във вените ми тече помашка кръв и това не може да се промени пък и не искам
--- End quote ---
Вече съм ти голям фен!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version