Български > Дискусии

Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...

<< < (250/255) > >>

pomag:
Преди минути в предаването на НЕКА ГОВОРЯТ на Росен Петровр отново показаха отношението на управата от община Тетевен към нашите помаци от Тетевенско. Това е махала Гечовото на Тетевен населявана само от Помаци. Болно е като гледам, как нашите хора от както се помнят до сега носят водата си от близко изградено изворче вода за битовите им нужди.

Nazmi:

--- Quote from: pomag on February 19, 2011, 15:57 ---Специален ДНК мутации , които се появиха около 2000 години на редки haplotype е характерен за помаците. Честотата му увеличава в резултат на високо генетично отклонение в рамките на тази популация. Това показва, че помаците са изолирани населението с ограничени контакти със съседите си. Дървото линия ДНК на помаците предлага хипотезата, че помаците са потомци на древните тракийски племена !!!! Маринчо това беше цитит! взех го от Гръцки сайт, и съм го превел чрез автоматичен преводач!!! но ясно се вижда за кво става въпрос!!!

TOVA MI GOIZPRATI EDIN PRIQTEL OT GARCIQ.

--- End quote ---

Много интересно,как може да се докаже.?

daczo:

--- Quote ---Специален ДНК мутации , които се появиха около 2000 години на редки haplotype е характерен за помаците. Честотата му увеличава в резултат на високо генетично отклонение в рамките на тази популация. Това показва, че помаците са изолирани населението с ограничени контакти със съседите си. Дървото линия ДНК на помаците предлага хипотезата, че помаците са потомци на древните тракийски племена !!!! Маринчо това беше цитит! взех го от Гръцки сайт, и съм го превел чрез автоматичен преводач!!! но ясно се вижда за кво става въпрос!!!
--- End quote ---
      Normalno.Pri zatvoreni obshtestva mnogo godini stava izrazhdane.Zatova blizko kryvni ne mogat da se zheniat.Gyrcite nishto novo ne otkrili.Niakolko sela pomashki v koito se zeniat mezhdu sebe si sled vreme vshistki sa rodnini.V Evropa celi dyrzhavi otvoriha granicite si tochno za tova.

mira_gr:

--- Quote from: ficinka on November 22, 2009, 21:39 ---Много ми хареса книгата , много точно ни описва , нас помаците от Тетевенско, искам да попитам дали мога да си я закупя от някъде ,страхотна е а също така пише и за продядото на съпругът ми дядо Руснак , историята за неговото завръщане тук съм я чувала отдавна , той е починал на 90 и кусур години . :)Нашата фамилия е Руснаците . 8)

--- End quote ---

Фице сине , аз я имам книгата , все пак ми е бил дядо .. :) Тряя да я потърся и ще ти дам да я прочетеш . :)

ficinka:

--- Quote from: mira_gr on February 22, 2011, 22:30 ---
Фице сине , аз я имам книгата , все пак ми е бил дядо .. :) Тряя да я потърся и ще ти дам да я прочетеш . :)

--- End quote ---
  Eeee добре дошла тук, да потърсиш книгата за  да я прочета  ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version