Български > Дискусии
Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...
Hashashin:
Pomak BG, имам предвид, че така наречените прабългари не са оказали почти никакво или минимално влияние на генофонда на населението. Може би в Шуменско и Разградско са оказали и то сред "Капанците", които твърде много наподобяват някои степни народи. Иначе останалите сме потомци на смесилите се траки и славяни, за това няма никакъв спор. Назоваваме се българи по народа създал и управлявал държавата ни в началото. Както французите са взели името на франките. В някой райони на северна България има определено кумански примес. А ти може би знаеш, че градовете Лясковец, Горна Оряховица и село Арбанаси са основани от албанци християни (арнабаси), и техните потомци си живеят все още там и макар културно претопени расовите им белези все още се забелязват. Тъй като си от Златаришко вероятно си ходил в Елена. Там може да си виждал местните балканджии, които имат както много различен расов тип, така и различен диалект( вече почти загубен) от района на Търново. Ти от кое село си? Рода ми е от село Бойковци, община Елена, но дълбоките корени са в близкото село Костел.
PNK2003:
Къде ги четете тези бисери по отношение на славяните, българите, езиците и т.н. ??? :)
Hashashin:
--- Quote from: PNK2003 on June 16, 2009, 11:56 ---Къде ги четете тези бисери по отношение на славяните, българите, езиците и т.н. ??? :)
--- End quote ---
Просто съм израсъл в този регион и отлично го познавам Знам и стария диалект който се говореше преди, и който сега е почти напълно изместен от търновския. Също така знам, че преди смесените бракове с небалканджии са били изключително редки, както и тези с балканджии и от Котел или Троян. Чел съм много и всичко което съм чел е доказало това което съм видял. А капанците наистина са уникални. Ходил съм в техни села. А така наречените прабългари определено са днешните капанци- като започнеш от диалекта им, минеш през къщите им и завършиш с шевиците им.
pomak BG:
Това не са бисери, а реалност. Лошото днес е в това, че науката я гласим според политиката. До оня ден аз щях да съм в БАН заради мойто славянско обеждение, когато бяхме с руснаците братушки. Сега вече като не сме пак да сме индоевропейци ама от Авганистан.
Ето на товеа викам аз бисери.
Hashashin:
--- Quote from: pomak BG on June 16, 2009, 12:04 ---Това не са бисери, а реалност. Лошото днес е в това, че науката я гласим според политиката. До оня ден аз щях да съм в БАН заради мойто славянско обеждение, когато бяхме с руснаците братушки. Сега вече като не сме пак да сме индоевропейци ама от Авганистан.
Ето на товеа викам аз бисери.
--- End quote ---
Определено афганистанската теория е съшита с бели конци. Езика ни, културата ми, народните ни вярвания, антропологичния ни тип и гените ни говорят, че сме смес между южни славяни и местните траки. Това че в езика ни има няколко ирански думи не значи нищо, тъй като славяните векове са живеели в близост до ираноезичните скити и доста общославянски думи имат ирански произход. Pomak BG, ти не ми каза от кое село си.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version