Български > Дискусии
Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...
pomag:
Защо е тази цензура, защо се правим,че всичко ни е на шест? Аз не казвам, че се срамувам от това, че съм помак. Казвам, че религията държи нашите деца вързани от нея, а това нее е най-доброто за тях. Това, че съм сравнил Турците с нашите хора нищо лошо не сам казал, но нека бъдем реалисти. Сигорен съм, че тези деца в шалвари, когато излезнат в големият град се променят коренно и става тогава страшното. След това се връштат на село прад нас скромни и с шалварите, а в града кой знае??? И това съм убеден защото съм срещал доста истории с дърржане на децата по този начин. Това води до неща, които могат многа да навредят на децата. Сравнявам това от мое лично наблюдение. За горепосочените села ги познавам като визия. Три години обикалях този район и никой не може да ме убеди в нещо друго. Когато бях в тези села видях моето детство. То не беше скоро и су учудих, че съществува още това, което при мен беше преди 20-25 години. Не отричам, че не ми харесва, но не можем да се кара все по този начин. Ето виждате в Рибново вече започна да се води спорр в селото, кое е правилно и кое не за децата. Скоро като отворят / ако нее отворен още/ пътя за Банско ще започнат повече туристи и нещата ще се променят коренно, бавно и настъпателно. Просто колкото и да не ни се иска тва е неизбежно. Ако е много хубаво на момичетата да носят шалвари, то защо и вие момчетата не носите дрехите, които са носили деди те ви. Ходете с тях в града / но не е така. ?
pomag:
Незнам защо е тази цензура, нали във форумите, в спора се ражда истината. Разбирам, че са хубави старите снимки на възрастните помаци, но това са само едни спомени, които ни връщат в миналото, навяват за носталгия към близките ни, но трябва да гледаме бъдещето, как едно такова момиче с тези дрехи си го предсавяте в Париж, Брюксел та дори и на центъра в София. На дали ще се реши някоя да се яви там. Иначе сладки приказки може да си говорим като приказки от 1001 нощ и само да се хвалим, какви сме били помаците, трудолюбиви, добри, чесни и пр. Изглезда тук сайта се използва само с тази цел!
muti6:
--- Quote from: pomag on July 06, 2009, 19:52 --- Казвам, че религията държи нашите деца вързани от нея, а това нее е най-доброто за тях.
--- End quote ---
Pomag,
Ot napisanto do tuk, pochti nishto ne razbrah!Samo tova izrechenie mi e iasno!
Da te pitam:(Ako)Deca imash li?Bi li gi pusnal po monokini da hodiat?
Oti, ne se skriesh?
Selcha:
Мути6, остави човека на мира..Съгласен съм с него. Или сега и него под лупа ще следите.Pomag, в единомислие съм с теб. Поздрави.
shaban:
Проблема който иска да постави ,нашият нов член -Помаг е проблема за "Унификацията и Идентификацията ,както на индивида принадлежащ на конкретното общество така и на самото общество" .
Ако едно малко общество е унифицирано и съставено от еднакви индивиди със прекалено светски или прекалено религиозни възгледи ,то това общество ще бъде лишено от развитие,затова е хубаво, че в нашето общество има всичко, и религия и светски възгледи . В момента нещата вървят към балансиране на светското и религиозното,на унификацията и идентификацията на индивидите.
Там където религията е наложила някаква унификация ,там има стремеж към светско разбиране ,а там където светските разбирания са наложили унификация има стремеж към обръщане към религиозността.При всички положения и независимо от местоположението ,достигането на относителен баланс е задължително с цел развитието и идентификацията на индивидите на обществото. В този смисъл няма пълна идентификация и няма пълна унификация.Без унификация ,няма идентификация и обратното,така,че за нашето общество е хубаво да има всичко ,но да е що -годе балансирано.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version