Български > Дискусии

Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...

<< < (76/255) > >>

ficinka:
Чета и за пореден път се убеждавам че тук различно мислещите не се приемат добре, трудно се приема чуждото мнение но никой не е длъжен да го приема ,ако ти харесва го подкрепяш ако ли не го подминаваш,но как ще ни приемат нас такива каквито сме всъщност след като ние не приемаме различните от нас, радвам се че има села където всичко се е запазило ,говоря за традиций и т.н. но днес е демокрация и всеки има право да се облича и мисли също и да изповядва каквато си религия иска ,по точно да се държи така както смята за добре за себе си но не и да налага това на останалите, същото се отнася и за двете страни на спорещите  по горе, но трябва да призная че помаг е прав за някой неща ,особенно що се отнася за това че децата ни растат как  да кажа ................. абе водят двойнствен живот, на село са примерни и скромни души а като напуснат селото еда да видиш какво става тогава, незнам кой е виновен за това пък и не съм човекът който трябва да съди хората, предпочитам истината колкото и да не ми харесва тя отколкото да живея в заблуда,но всеки има право сам да избира за себе си ,носийте са ни страхотни, прекрасни дори ,но защо тогава няшите жени тук не ходят с тях по градовете, това също е вярно , за градът ще си облечем пола и панталон а на село ще си ходим с шалвари, това не мога да си го обясня, не искам да споря с никого просто ми е интересно ,нямам нищо против носията ни не ме разбирайте погрешно, напротив дори си я харесвам ,но аз лично рядко обличам шалвари , и съм против това някой да ми казва какво е редно да нося и какво не, не мисля че името или носията те определят какъв човек си всъщност,по важно е сърцето и душата на човека, останалото е само външна обвивка която в някой случай служи само за прикрите на истинската същност на човека, мисля че това имаше в предвид нашият селски помаг

Nazmi:
  ficinka,твоя селски рег се с ник" pomag " си позволи тук днес открито да клевети Хюсеин Мехмед в негово отсъствие го руга,че партия му е направила къщата,че селото ви го е хранил 2 години.Извини ме,ама това е НЕДОПУСТИМО! Още повече Хюсеин Мехмед с години се е доказал тук във Форума ни !!! Човека е Ходжа на селото ви Галата,написа книга за помаците,тук поне винаги е бил лоялен и искрен.В това отношение съгласи се да ценим това.Вместо да се намери спонсор за книгата му то други се правят на интересни.

ficinka:
Това съм го пропуснала ,явно си имат  свои разногласия, те живеят в едно село ,а аз в друго и незнам такива неща що се отнася до къщата и т.н. на Хюсеин,аз съм за това най-малкото да се уважаваме взаимно , никой не кара никого да  обича или мрази определен човек, пъки кои сме ние че да съдим хората,това е работа на всевишният

Nazmi:
Да но ти би ли се съгласила да плюеш твоя селски както направи pomag към Хюсеин Мехмед-наш уважаван съфорумник тук!  Не  ми се връщат сега постингите му,има ги тук в темата/ при условие,че единия го познават целия форум,а другия днес рег се се опитва да насажда клевети,то не е нормално,няма логика...

ficinka:
Против съм  да се оплуваме един друг не само селски те си но и останалите , но има и други които явно им доставя удоволствие да плюят хората,не мога да взема страна понеже не сам запозната с това което е станало, но нека не бъдем преднамерени към новите членове на сайта ,нека да им дадем възможност да се докажат, може това да е моментен изблик ,тяхна си работа , казах че сме длъжни поне да изслушаме събеседника си та дори и да не сме съгласни с неговото мнение,

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version