Български > Дискусии
Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...
karaveli:
POMAKBG / HUSEN MEHMED POZNAVASH LI DIADO ALIMAN OT GALATA? SAMO TOI TAKA SE OBLICHA S NOSIA TAM
karaveli:
DA POTYRKITE I CHALMICATA......HARESVAT MI
pomag:
Хюсеин Мехмед, може и да не го познава, защото е жител на Галата от няколко години.Аз го познавам, комшия ми е.Тези хора са вече на изчезване за съжаление. На Гергьовден беше единствения възрастен облечен празнично с тези дрехи, които и ти го познаваш. Обиколи селото и като не намери негови съмишленици се прибра. Усещаше се болка в душата му, това се забелязваше в лицето и учити те му. Хората като него вече не са между живите!
pomak BG:
Познавам го той е дайчо на моята бивша хазайка дада Римиза. На времето е посещавал в петък редовно джамията до последния ходжа 2002 г. Аз в Галата дойдох 2004 г. Човека малко недочува, но доколкото разбрах от него, на него или не са му сменили името комунистите или си го е върнал. Нещо такова ми каза. Възможно е и да не са му го сменили, тъй като той не зависи с нищо от държавата, цял живот е бил пастир заедно с бабичката си. Незнам pomag ако се навие да го снима, аз нямам със какво.
ficinka:
Ще бъде хубаво да снимате дядо Алиман, аз него познавам ,но идеята е добра.Нека поне тук във виртуалното пространство намери сродни души, и получи нужнотото внимание. :)Но още по хубаво ще е ако някой го разпита за животът преди и сега , кое му по харесва. :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version