Български > Дискусии

Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...

<< < (101/255) > >>

pomag:

Това е училището в Галата строено от хората на селото.
Междо другото искам да кажа на Каравели, че преди 20минути говорих със сина на дядо Алиман, който е най-малкия от всички на 46г. за снимките и ми каза, че няма проблеми за това. Също така ми разказа, че е на 82год и преди два дни са ходили двамата до някаква местност, синът му забавил ход само да запали цигарата си и просто повече не е могъл и да го настигне.

karaveli:
abe s pomashka nosia da se obleche chovek , samo diado aliman mai pohodva taka......i az imam no niyamam potyri porychal sym si, imam chapka za chalma.i me ima na snimki ,

pomag:
Честит празник и от помаците от Тетевенско- Галата, Глогово, Градежница и Бабинци, да сте живи и здрави

pomag:

Ето го и дядо Алиман от село Галата. Без да изневерява на традициите си , както винаги на празник /Байрам /в неделя рано сутринта го спипах облечен в традиционната мъжка носия на помаците от нашия край. Той е селският козар на 82 год. все още действащ като такъв. Беше си забравил само феса, за което първо не искаше да го снимам, но накрая се реши. Беше забързан както винаги да занесе млякото в изкупвателният пункт, да купи хляб и да изкарва животните на паша. След него вече няма да има хора носещи тези дрехи по нашият край, ще ги имаме скътани в долапите като семеен спомен както е при мен от моя дядо.

pomag:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version