Български > Дискусии
Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...
Шали:
--- Quote from: hat on February 15, 2010, 14:20 ---Pepito на какво се вьзмущаваш по точно,че бил Асан ...
--- End quote ---
Не се възмущавам, а се изненадвам и ми е смешно, защото си мислех, че е с руски корен, заради името му. А то... нищо общо :)
ibriiana:
ne e nikakuv ruski koren.kato maluk e y4il v selo glogovo tetevensko,v malkite klsove do 6 klas,i sled tova e oti6il v pazardjik.maika my i ba6ta mi sa bili ov4ari v mahala asen tetevensko.4ist pomak si e.ima si roda tuka..i kato ima subor po babinci su6to tetevensko,toi poniakoga e bil sponsor.
ibriiana:
navremeto,kogato sa si smeniali imenata,pove4e sa se pisali s ryski imena zatova ste se oburkali s ryskia koren.Moia diado naprimer ot Syleman e pisan Sergei,Ot Ysi e stanalo Krasimir,ot Ibi Veselin i taka natauk.Zna4i i na men Familiiata mi e Sergeeva...no niamam ni6to ob6to s rysnacite.
ficinka:
Дали е Асан или Алексей няма никакво значение, важното е че името му се споменава с уважение сред хората в селата тук,а и въобще в околността, на доста хора е помогнал ,че кой друг го е грижа за невежите помаци от селцата освен нашият си човек, какво от това дали е пасял воловете и т.н. доказал се е като човек, постигнал е много докато някой могат само да мечтаят за това, колкото и да си чешете езиците тук той е невинен до доказване на противното, че кой ни дава право да съдим, най-малкото пък хора които не познаваме, всеки сам отговаря за действията си .
Pomak-Spartak:
"Асанката", вероятно наистина ще да е бил добър човек не само в детството му, но вероятно и като "Алексейчо", а пък щом и местните хора го уважават достатъчно, значи е бил нещо и все още е такъв, докато съда се произнесе в обратното с неполитично решение! ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version