Български > Дискусии
Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...
ficinka:
--- Quote from: medo on March 13, 2010, 06:58 ---Ходил съм по този край,много е красиво..даже когато бях студент в София имах съквартирант от село Бабинци,а мой много добър приятел от детските години учеше в Тетевен средното си образование и ми е разказвал доста за местните помаци...а параклиса фицинка..го има благодарение на господин Алексей Петров.който е от бабинци ако не се лъжа,те там не са никак религиозни,но пък някой ако им каже,че не са помаци,а някакви други може и до бой да се стигне,опасни са кефят ме яко... Снимките са превъзходни,ако можеш качи още!
--- End quote ---
С цел пропуснах да кажа чия е заслугата за параклиса , да не се започне пак с Алексей , доста му се насъбра на човека , не ми се иска и с това да го натоварват, току виж го нарекли помак възродител, той е добър човек и доста добрини е сторил за хората по нашият край , виждам че добре си се запознал с помаците там, да така е прав си , а що се отнася до снимките ще има още нека се стопли малко . ;)
ficinka:
--- Quote from: pomag on March 13, 2010, 14:50 ---Поздравления Фици, възрастният мъж ми е познат по прякор му викат - Мустака, радва се на три дъщери и един син да съаму живи и здрави. Наистина Бабинци се намира на много хубаво място в Старопланинския масив на Васильовска планина. Много съм обикалял по време на АПК-то. Доста овчарски кошари съм обслужвал за времето, за съжаление този поминък в нашия край замира! МНОГО СО КРАСИВИ СНИМКИТЕ! БРАВО!
--- End quote ---
Да това е Мустака , точно така добре го познаваш, навремето беше друго , сега уж животът ни по улеснен и има всичко но виж какво стана,промениха се и хората .
isuf:
Ficinka snimkite sa mnogo hubavi.
Nazmi:
Фици,труда ти е безценен...
Снимките са прекрассни,от живота на нашего брата помаци по Ловешко.
Много са истински да погледнем по света как има наш народ там,ставаме по съприастни и близки.
Благодарим,Фицинка!
Nazmi:
Особено тази снимка е копие за живота на помака както и да го свързваме е с животните- част от нашето трудно ежедневие.Благодаря,Фици!
Ето и един от жителите с прякор Мустака , :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version