Български > Дискусии
Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...
ficinka:
Рушовата пещера Ето още една атракция за нашият край, Рушовата пещера , намира се между селата Градежница и Глогово, в момента пещарата е заключена понеже е един от водоизточниците на селото .
Hat:
Наистина хубав край с хубави хора.Искам да попитам знае ли някой приблизителният брой на помаците от този регион,защото има много противоречива информация,като някаде техният брой е снижен до 300- 500 човека а знам,че в действителност са много повече.Има ли села,които да са обезлюдени напьлно.
ibriiana:
--- Quote from: hat on March 15, 2010, 09:17 ---Наистина хубав край с хубави хора.Искам да попитам знае ли някой приблизителният брой на помаците от този регион,защото има много противоречива информация,като някаде техният брой е снижен до 300- 500 човека а знам,че в действителност са много повече.Има ли села,които да са обезлюдени напьлно.
--- End quote ---
po danni na NSI Nancionalen Statisti4eski Institut, v selo glogovo jiveiat kum 2000 dy6i,v selo babinci okolo 400,v selo Galata 2700,v gardejnica jiveiat okolo 2100 dy6i.4isto pona6ki sela.I s vremeto vmesto da obezlydiavat te vse pove4e se razrastvat,kum dne6na data moje i da sa mnogo pove4e,mnogo bebeta senarodiha v posledno vreme.Ima mnogo mladi hora.Kakto Fici,taka i az sme omujeni za mom4eta pak ot na6ia krai i pove4eto taka praviat(stiga da niamat rodniska vruzka)i zatova ob6tnosta se e zapazila.
Hat:
Благодаря ти много за изчерпателната информация,която ме зарадва и то много.Между другото много са малко селата с изцяло помашко население в Бьлгария,които са намалели като население в повечето места помашките села цьфтят и на това трябва да обьрне внимание управата ни.Привьрзаноста кьм род и роден край при помаците е много силно изразена.
ibriiana:
Postoianno se praviat novi stroeji,vili,ku6ti.Ako re6i6 da si kypi6 ku6ta,tova e nevuzmojnno v na6te sela,za6toto nikoi ne prodava.Znam ot li4en opit.Poneje tyrsih i nikoi neprodava.Sega i az v nai blizko vreme triabva da digam ku6ta.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version