Български > Дискусии

Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...

<< < (166/255) > >>

KaraIbrahim:
 А може би просто си чревоугодник? ;)

Hashashin:

--- Quote from: KaraIbrahim on March 15, 2010, 13:29 --- А може би просто си чревоугодник? ;)

--- End quote ---
То и това го има КараИбрахиме. Ама о кой не е?! Любимата ми реклама е с оня поп дето хапва шунка на пости и Христо Гърбов вика- блажиш ли дедо попе, блажиш ли? Хахахахах

KaraIbrahim:
 И ние в Чеча на това мляко му казваме кутмач.Интересно ми е какъв е произхода на думата?

Hashashin:

--- Quote from: KaraIbrahim on March 15, 2010, 13:47 --- И ние в Чеча на това мляко му казваме кутмач.Интересно ми е какъв е произхода на думата?

--- End quote ---
Доколкото знам произхода на думата е турски и самия продукт е бил пренесен тук от турците, както пастърмата и суджука. Но точната етимология ми се губи. Мисля че "кут" значи гъст.

dim56:

--- Quote from: ibriiana on March 15, 2010, 10:49 ---po danni na NSI Nancionalen Statisti4eski Institut, v selo glogovo jiveiat kum 2000 dy6i,v selo babinci okolo 400,v selo Galata 2700,v gardejnica jiveiat okolo 2100 dy6i.4isto pona6ki sela.I s vremeto vmesto da obezlydiavat te vse pove4e se razrastvat,...
--- End quote ---

Ако говорим за помаците в Ловешко, не само Тетевенско, мисля, че помаци има и в Български извор, Кирчево, Борима... - някой може да допълни информацията.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version