Български > Дискусии

Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...

<< < (183/255) > >>

Шали:

--- Quote from: pomak BG on March 27, 2010, 08:55 ---...

--- End quote ---
Разбрахме за наглото натрисане на разни празници и обичаи, които ти бодат очите. Щях да ти повярвам, ако преди дни, тук във форума не се бяха развихрили лица от твоята енория и не заявиха желанието си да не са религиозни и не бяха обиждали братята си мюслими. Но, уви!
Явно проблемът се корени другъде, а не там, където сочиш ти.

isa71:
пепи това момче е продукт на 45год.насаждан атеизъм,до това доведе комунизма-безверие
ама какво очакваш от прости хора след 1944 год.избиват цялата интелигенция в страната,всички офицери и заможни люде,без съд и присъда,нормално такива да им са продуктите

pomak BG:
Pepito всеки един човек си има принципи. Мойте са всеки да гледа пред себеси. Аз не държа да ми вярваш, а пък и най-малко имам желание да те обеждавам в каквото и да е, тъй като ти не си от енорията ми и си българка. За мен по важно е мойте хора помаците и останалите мюсюлмани които са в енорията ми. За другите мюсюлмани да се грижат другите ходжи, а за бъграрите който ще. Де да бяха всички хора на моя принцип в България всички щахме да си живееме в мир и разберателство. Нямаше да има етнически и религиозни конфликти и незгоди.

pomak BG:
Днес в Тетевенския помашки край се чества турско четирсет, през който празник се посещават гробищата. Днес, аз като имамин, посетих и отправих обща молитва в гробищните паркове на две села Галата и Румянцево. Направих и фото снимки ама като се снабдя с кабела на апаратчето ще ги вкарам и във форума. На молитвата споменах фронтоваците,  беследно изчезналите, имамите и останалите починали мюсюлмани на двете села. Аллах на всичкитези споменати от мен да им дава рахмет т.е. хаир и да ги предпази от оганя на Ада в отвъдния свят след Съдния ден Амин.  

ficinka:

--- Quote from: isa71 on March 27, 2010, 10:27 ---В следния хадис пратеникът на Аллах (с.а.с) казва: “Който се оприличи с даден народ, той е от тях.” Погледни своите дела и виж с кого се оприличаваш.

--- End quote ---
Ако всички погледнехме първо своите дела нещата щяхада се доста различни , но уви по лесно е да гледаме другите , или по точно по лесно е да корим другите , всеки има право да се оприличи като какъвто си иска, това е право на личността, но ние не сме хората които трябва да съдят .Всеки сам ще отговаря за делата си . 8)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version