Български > Дискусии
Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...
isa71:
--- Quote from: ficinka on March 27, 2010, 17:34 ---Ако всички погледнехме първо своите дела нещата щяхада се доста различни , но уви по лесно е да гледаме другите , или по точно по лесно е да корим другите , всеки има право да се оприличи като какъвто си иска, това е право на личността, но ние не сме хората които трябва да съдят .Всеки сам ще отговаря за делата си . 8)
--- End quote ---
естественно че всеки сам ще отговаря за делата си,но не е нормално мюсюлмани да празнуват христиански празници,за това е този хадис
pomak BG:
По скоро езически. В християнството всичко е езическо. Аз не виждам там какво е от Иисус, освен молитвата Отче наш. И тя би трявало да е Елоах наш, тъй като бога като Отец е тачен единствено при индоевропейските народи.
pomag:
Незнам каква е причината, но за втори път ми сеслучва да ми се истриват постингите. Мисля, че не съм убидил никй с тях, напротив опитах се да спокоя леко напрежение което се усещаше във връзка с опеделениет за езичници! Ако допускам грешки в това тношение желателно е да ми се посочват такива и след това да се истриват! Имам чувството, че отделни съфрумци се тлерират, а за други се посяга направо с бррадвата /метафорично казано/
Лек ден на всички и с хубави пожелание за празника "ЦВЕТНИЦА" към всички християни във форума!
pomag:
Някой знаели защо на 27.03. при нас помаците от Тетевенско се празва празник наречен "ТУРСКО - 40" Знач, че на никъде в България не се празва от мюсюлманите? Празникът се изразява в това, че на този ден всички имащи роднини починали ходят на гробището преливат гробовете, раздават се сладки и бонбони, а преди това гробовете се почистват от сухите треви, храсти и други неща, укрепват се с бетон или да се приведе гробището в приветлив вид! това не е ли нещо като ЗАДУШНИЦА при християните? Разбира се това са го празвали и моите дядовци и неговите родители! Просто питам ак някой знае?
Hashashin:
Pomag първо да ти благодаря за пожеланията за Цветница- празника на цветята. И наистина този празник който описваш твърде много прилича на задушницата при християните.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version