Български > Религия и мистика
Малка история :)
PETER:
Символ е на победата на християнството над исляма.
Не съм сигурен, но предполагам че е по повод завладяването на Волжка България от Русия.
В старите Киевски църкви го няма.
oruch:
--- Quote from: PETER on June 04, 2009, 11:36 ---Символ е на победата на християнството над исляма.
Не съм сигурен, но предполагам че е по повод завладяването на Волжка България от Русия.
В старите Киевски църкви го няма.
--- End quote ---
А, това етнически конфликт ли е било и коя година.
EVROPOMAK:
Ей, сигя, почвам да ми са обарковат историчките пузнания! ??? Далей, "проболгарете" ут Волжската равнишка и от Кавказките баирене, ни са трогнали кату муслимане и да са дошле при тракете в Новата Болгаря оттам Дунаве, кату такиве и по-нататъка след некве године, ей оня кнеза Бореса, да ги е покрастювал, клал и вазраждал да стануват преведне ристиене! :o Ша требува, да фарля адно оку, връз ей ние старине фермане, да видем дале нема нещу такова да писува по тама! :D ;)
mustafa_b:
--- Quote ---Ето една интересна история:
През 643 год. кан Бат-Боян (род. 617 год., 653 – 683 год.), старши син, съвладетел и наследник на кан Кубрат, приема исляма и по време на хаджилъка си в светите места, при две срещи с всемогъщия халиф Омар, договаря споразумение предотвратяващо нахлуването на арабите отвъд Кавказ. В знак на добра воля халифът изпраща като дар на стария кан Кубрат коран, книги и зелено знаме. За този грандиозен политически успех Бат-Боян, разбира се, е удостоен с прозвището Бат-Умар по името на халиф Омар.
--- End quote ---
--- Quote ---Ей, сигя, почвам да ми са обарковат историчките пузнания! Ъ? Далей, "проболгарете" ут Волжската равнишка и от Кавказките баирене, ни са трогнали кату муслимане и да са дошле при тракете в Новата Болгаря оттам Дунаве, кату такиве и по-нататъка след некве године, ей оня кнеза Бореса, да ги е покрастювал, клал и вазраждал да стануват преведне ристиене! Шокиран Ша требува, да фарля адно оку, връз ей ние старине фермане, да видем дале нема нещу такова да писува по тама! Смотан Намигване
--- End quote ---
Има логика, а и хронологически се вписва идеално.
PETER:
Война. През 16 в.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version