Български > Религия и мистика

Малка история :)

<< < (2/31) > >>

oruch:
Наистина много поучителна случка, няма ли някой да разкаже друга подобна.

muti6:
Ето една интересна история:
 През 643 год. кан Бат-Боян (род. 617 год., 653 – 683 год.), старши син, съвладетел и наследник на кан Кубрат, приема исляма и по време на хаджилъка си в светите места, при две срещи с всемогъщия халиф Омар, договаря споразумение предотвратяващо нахлуването на арабите отвъд Кавказ. В знак на добра воля халифът изпраща като дар на стария кан Кубрат коран, книги и зелено знаме. За този грандиозен политически успех Бат-Боян, разбира се, е удостоен с прозвището Бат-Умар по името на халиф Омар.

mirvam:

--- Quote from: muti6 on June 03, 2009, 18:58 ---Ето една интересна история:
 През 643 год. кан Бат-Боян (род. 617 год., 653 – 683 год.), старши син, съвладетел и наследник на кан Кубрат, приема исляма и по време на хаджилъка си в светите места, при две срещи с всемогъщия халиф Омар, договаря споразумение предотвратяващо нахлуването на арабите отвъд Кавказ. В знак на добра воля халифът изпраща като дар на стария кан Кубрат коран, книги и зелено знаме. За този грандиозен политически успех Бат-Боян, разбира се, е удостоен с прозвището Бат-Умар по името на халиф Омар.

--- End quote ---
Машаллах, Аллах да е доволен от теб брат. Продължавай в същия дух. Аллах да те дари с Дженнетул Фирдеус. Селям.

Abdula:
Ассалям Алейкум уа РахматулЛах уа Баракатух, братя и сестри!

Когато Умар издавал някакъв закон, той без да се бави, събирал целият си род, и се обръщал към тях: аз издадох закона, да знаете, че хората ви гледат, като лешоядци на  плячката. Ако ли не спазвате моите закони, то те също ще ги нарушават, ако ли ги почитавате, то също ще ги почитават. Заклевам се в името на Аллах, само да ми доведът някого от вас, престъпил онова, което аз забранявам на другите хора, и наказанието му ще бъде двойно, защото ми е роднина. А сега - който иска нека го върши, който иска да се въздържи.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: muti6 on June 03, 2009, 18:58 ---Ето една интересна история:

--- End quote ---
Bat Boyan e starşi sin na Han Kurt batkoto na Han Asparuh. Znaçi i toy kakto i sina na İvan Şişman priel islama. Mir na duha im.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version