Български > Религия и мистика
Малка история :)
saleika:
Hubavo razkaz4e oruch dasi zdrav i jiv
Z na4i toq 4ovek dal ot sarce 6 jaltica
A posle 10 kata pove4e vzel,60 jaltici
mustafa_b:
В един град двама човека излизали на чаршията. И двамата били млекопроизводители и продавали мляко от животните си. Единият човек успявал да продаде млякото още на момента, докато другият чакал по цял ден и никой не му купувал продукцията. Това продължавало седмици наред.
Един ден, човекът, чийто мляко оставало непродадено, попитал другия, който продавал веднага млякото.
-Извинявай, колега, но аз съм тук от толкова време и още не съм продал и грам мляко, докато ти веднага продаваш своето. Кажи ми, къде е проблема? Къде сгреших, та никой не ми купува млякото?
-Хм - казал другия - ти поставяш ли вода в млякото?
-Не - отговорил човекът.
-А изпражнения от животните слагаш ли?
-Опазил ме Аллах, как ще слагам такива неща!? Моето мляко е съвсем чисто.
-Ето затова не можеш да продадеш нищо. Приятелю, в този град всеки се занимава с харам (забранен) бизнес - кражби, проституция, алкохол и комар. Всичките им средства са харам. А харам пари се харчат само за харам стока. Поради тази причина, ти няма как да продадеш тук продукция, която е халал...
Hashashin:
Мустафа, пак ни радваш с тези прекрасни истории, в които има много, много истина и мъдрост. Благодаря ти!
mustafa_b:
Веднъж при Пророка дошъл един човек и го попитал:
- О Пратенико на Аллах, мога ли да целувам жена си по време на пости (през м. Рамазан)?
- Може - отговорил Пратеника.
След малко дошъл друг човек, който пак задал същия въпрос. Този път Пратеника на Аллах отговорил:
- Не може!
Как мислите, защо Протеника (САС) е дал два различни отговора по един и същ казус в рамките на един ден?
fotakiev:
--- Quote from: mustafa_b on June 15, 2009, 15:53 ---Веднъж при Пророка дошъл един човек и го попитал:
- О Пратенико на Аллах, мога ли да целувам жена си по време на пости (през м. Рамазан)?
- Може - отговорил Пратеника.
След малко дошъл друг човек, който пак задал същия въпрос. Този път Пратеника на Аллах отговорил:
- Не може!
Как мислите, защо Протеника (САС) е дал два различни отговора по един и същ казус в рамките на един ден?
--- End quote ---
Отговорът би трябвало да бъде според човека..
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version