Български > Религия и мистика

Малка история :)

<< < (17/31) > >>

mirvam:

--- Quote from: mustafa_b on June 17, 2009, 22:42 ---Като процент или като чиста сума?

--- End quote ---
Не става дума за зекята, а за садаката. То за зекята е регламентирано и там няма какво да се добави или премахне.
Става дума за даването от сърце, та мисълта ми беше, че човек като има повече се самозабравя и не милее за нуждаещите.

Azi-2000.:
Искам да попитам следното-ако един човек е на бизнес и бизнеса му храни семейството и децата по ред причини не може да говее или кара Рамазана.или има в менюто свинска храна дето пипа в работата как да се предпази от гюнах,и колко трябва да даде зекят или фитра за да му се признае Рамазана,има ли строго фиксирано за такива случай.Благодаря предварително!

saleika:

--- Quote from: mustafa_b on June 17, 2009, 22:42 ---Като процент или като чиста сума?

--- End quote ---

Kato procenti sme dlajni da davame Mustafa
İmam predvit za 4istata suma

mirvam:

--- Quote from: Azi-2000. on June 17, 2009, 22:49 ---Искам да попитам следното-ако един човек е на бизнес и бизнеса му храни семейството и децата по ред причини не може да говее или кара Рамазана.или има в менюто свинска храна дето пипа в работата как да се предпази от гюнах,и колко трябва да даде зекят или фитра за да му се признае Рамазана,има ли строго фиксирано за такива случай.Благодаря предварително!

--- End quote ---
Поради какви причини не може да говее? Посочи поне една причина да видим дали е оправдана от Исляма. А за свинското в менюто, просто го премахваш от менюто и проблемът е решен. Зекят се дава защото е една от стълбите на Исляма, а не да му се призне Рамазана. Иначе фитрата последно беше 3 лева.

EVROPOMAK:

--- Quote from: Azi-2000. on June 17, 2009, 22:49 ---Искам да попитам следното-ако един човек е на бизнес и бизнеса му храни семейството и децата по ред причини не може да говее или кара Рамазана.или има в менюто свинска храна дето пипа в работата как да се предпази от гюнах,и колко трябва да даде зекят или фитра за да му се признае Рамазана,има ли строго фиксирано за такива случай.Благодаря предварително!

--- End quote ---
Ия, сам малко по-новобранец в тази тематика, но май,че изобщо не можеш да правиш пазарлъци с тези неща, да си откупуваш греха или нещо подобно!  ???  8)
Или го имаш, имаш и натрупваш, или има някаква възможност да ти се опрощава от много добра постъпка, но не можеш да го откупуваш с пари!  :o  ???
Има по-добри специалисти в тези области!  8)
Знам , чи не сме безгрешки, но сме почти истински, малко като Помаците!  ::)  ;D  ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version