Български > Религия и мистика
Малка история :)
Azi-2000.:
mirvam,ми да речем човека е диабетик,който е принуден всеки ден да си вкарва инсулин или пък пие хапчета,или пък да речем след като цял ден работи с храна и се налага да тества дадено ястие преди да го поднесе на клиентите,и така нарушава говеенето! Пак питам как може да му се признае това ,и дали е извинен!!!
oruch:
--- Quote from: EVROPOMAK on June 17, 2009, 23:01 ---Или го имаш, имаш и натрупваш, или има някаква възможност да ти се опрощава от много добра постъпка, но не можеш да го откупуваш с пари! :o ???
--- End quote ---
При болестно състояние, което би довело до влошаване на здравето, тогава може да не се говее, а ако човека има финансово възможност, тогава може да храни други в определен ред и период.
mustafa_b:
--- Quote from: saleika on June 17, 2009, 22:51 ---Kato procenti sme dlajni da davame Mustafa
İmam predvit za 4istata suma
--- End quote ---
Салейка за Садаката няма фиксиран процент. Затова те попитах какво имаш предвид като казваш, че богатите дават по-малко. Като чиста сума естествено, че богатите ще дават повече, защото като процент тази сума е нищожна за техните сметки.
Пример:
Аз имам 100 лева налични. Давам 10 за садака.
Ти имаш 10 000 лева. Даваш 20 лева садака.
Като процент аз съм дал много повече от теб, но не и като чиста сума...
saleika:
İmam ne predvid dadenata suma ot sarce
Da ne barkame sadakata i zekqtq
Tam e opisan 4oveka koito sutrinta izliza ot ka6ti bez 1 stotinka
pojelava mnogo pari i gi polu4va no pri vrı6tane kam ka6ti pak ostava
bez 1 stotinka
Koi bogata6 sega 6tesi dade vsi4kata pe4elba
oruch:
--- Quote from: saleika on June 17, 2009, 23:33 ---İmam ne predvid dadenata suma ot sarce
Da ne barkame sadakata i zekqtq
Tam e opisan 4oveka koito sutrinta izliza ot ka6ti bez 1 stotinka
pojelava mnogo pari i gi polu4va no pri vrı6tane kam ka6ti pak ostava
bez 1 stotinka
Koi bogata6 sega 6tesi dade vsi4kata pe4elba
--- End quote ---
Да Салейка, бедния дава от сърцето си,богатия от парите си.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version