Български > Религия и мистика
Мекка - Абраж Ал Байт Тауър
Hashashin:
Според мен с тези небостъргачи и търговски центрове, първо че се осквернява светостта на Кааба, и второ се разваля очарованието на Мекка. Не е ли по добре поклонниците да я видят такава каквато е била по времето на Мохаммед (САС) и да се пренесат в онези времена или да видят един втори Ню Йорк???
Metka:
Аз също не одобрявам Мегаломанията.
Правенето на "Вавилонски кули" е библейски персонаж, чийто крах е афиширан като пример
в писанията на трите монотиестични религий Юдаизма, Християнството и Исляма.
Ситуацията в днешното Западно общество показва че Модернизма не е вълшебна Панацея за бъдещето на човечеството.
Няма духовен мир , когато се изолираш от бедните си съседи,зад дебели бетонни стени, блиндирани врати и защитени от куршуми стъкла на скъпи джипове.
mustafa_b:
Така е. Но единственият възможен начин да събереш повече хора на едно място с фиксирана площ е като разгърнеш застроената площ по вертикалата.
Hashashin:
--- Quote from: mustafa_b on January 28, 2010, 11:12 ---Така е. Но единственият възможен начин да събереш повече хора на едно място с фиксирана площ е като разгърнеш застроената площ по вертикалата.
--- End quote ---
Мустафа, жилищата за поклонници могат да се построят извън Мекка, а и пустинята там е доста широка, така че няма нужда да се строят огромни мегаломански сгради, за да се пести място. С тези си сгради владетелите на Саудитска Арабия казват- елате ни вижте какво можем да построим. Но земното богатство е до време... Петролът все някой ден ще свърши.
Един емир преди време беше казал "Някога баща ми яздеше камила, сега аз карам мерцедес, а синът ми пилотира самолет, но както вървят нещата не след дълго внукът ми отново ще яхне камилата"
mustafa_b:
Извън Мекка?! А знаеш ли какъв трафик би предизвикало придвижването на 2 милиона поклонници от жилищата, където са настанени до Кааба за 5-кратната молитва? Петролът ще свърши, но мюсюлманите ще ги има и притокът на поклонници до Мекка ще се увеличава. А поклонниците носят и пари със себе си, нали?! Така че, няма за какво да се притесняват в Саудитска Арабия.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version