Български > Религия и мистика

Мекка - Абраж Ал Байт Тауър

<< < (8/14) > >>

Hashashin:
Мустафа мегаломанията тресяща света няма нищо общо нито с исляма нито с християнството. Представям си как бих се почуствал ако сринат стария Йерусалим и построят молове и небостъргачи до църквата на Божи гроб. Цялата магия на поклонението отива на кино, вместо да се потопим в атмосферата на отминалите времена се потапяме в света на комерсиализма.....

mustafa_b:
Когато в Йерусалим се притекат 2-4 милиона поклоници по едно и също време в годината и затова ще се помисли.

Hashashin:

--- Quote from: mustafa_b on January 28, 2010, 12:29 ---Когато в Йерусалим се притекат 2-4 милиона поклоници по едно и също време във годината и затова ще се помисли.

--- End quote ---
В Йерусалим на Велик ден биха се струпали и много повече поклонници, ако не беше нестабилното положение в региона причинено от конфликта между евреи и палестинци. Но съм сигурен, че християните и палестинците няма да допуснат стария Йеруисалим да бъде разрушен за да се построят жилища за поклонниците. Свещения град си е свещен, а свещен град е и Мекка. Метка правилно оприличи този строеж на Вавилонската кула. Той засенчва Кааба, тя е оставена в неговата сянка. Какво иска да покаже саудитския крал с това? Че е по велик от Мохаммед (САС) ли? Аз съм християнин но считам това за недопустимо и обидно, тъй като за мен свещените земи на която и да е религия не бива да бъдат осквернявани, а тук става точно това.... Търговците идват в  храма..... За жалост така е и в християнските храмове в България. Когато ходих в Рилския манастир миналата година бях потресен че е обърнат на пазар- кощунство е!

Hat:
Сравнението е неуместно според мен,защото сградите,които се правят не са с цел тьрговия а единствено и само за улеснение на милионите поклонници.

Hashashin:

--- Quote from: mustafa_b on June 03, 2009, 10:01 ---

Абраж Ал Байт Тауър е небостъргач в строеж, намиращ се в Мека, Саудитска Арабия. Разположен в сърцето на най-святото място на исляма, на самия вход на джамията Масджид ал-Харам и постройката Кааба, където всички мюсюлмани се кланят в течението на молитвата.

Сградата ще има огромно зала за молитви, способна да събере 4 000 вярващи. Ще има 5 звезден хотел, който да помогне за подслона на почти 2 000 000 мюсюлмани, стичащи се ежегодно в Мека. Ще има два огромни търговски центъра и паркинг за 800 автомобила. Освен хотелската част ще има и часни апартаменти, конферентна зала и вертолетни площадки.

Очаква се височината на небостъргача да бъде 595 метра. Строителството върви с пълна сила и ще бъде завършено през 2009 година.

--- End quote ---
Ето то си пише, че ще има молове. Прав съм Хат!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version