Български > Религия и мистика

Възможно ли е реформирането на исляма?

<< < (6/19) > >>

abc:
Всичко това muti6 са само красиви ултимативни слова.

mirvam:

--- Quote from: abc on June 22, 2009, 22:25 ---Не mirvam не се нагърбвам с тази отговорност,но е факт, че нещо трябва да се направи защото имиджа му не е добър. А при това положение сякаш е по-добре исляма да излезе от средновековието и да премести календара си на 2009 година. Нета е пълен с публични екзекуций - бесене, бой с камъни, бой с пръчки, горене на живи хора, обезглавяване, разстрелване, което на фона на всички останали е най-цивилизованото. Това се прави публично пред очите на възрастни и деца в името на исляма. Кажи ми намираш ли това за нормално?

--- End quote ---
Чакай малко Абс,
Казвал съм и пак ще повторя - не всички дела на мюсюлманите са от Исляма. Тази подробност е много важна.
А за това, че "имиджа" му не е добър - ще кажа само "който желае да вярва, а който желае да не вярва" това е принцип в Исляма. За мен "имиджа" е на шест, а за теб, незнам, а и няма да ми се промени отношението ми към Исляма, каквото и да е твоето.

abc:
mirvam навремето нямаше комунист престъпник. Комунизмът беше светла идея, но изкривена от изпълнителите му. Ако някой комунист обърка конците и това няма как да се замаже, той беше ваден от партията и съден като безпартиен. В люлката на исляма - арабските страни той е придобил изродено лице. С Аллах на уста един мюсюлманин се взривява и убива други мюсюлмани. Кои са праведните от тези два типа? Ще попитам отново - намираш ли за нормални публичните екзекуции в тези страни? Мога да поствам линкове към снимки и клипове, защото кадрите са смразяващи.

Аз не твърдя, че това е лицето на исляма, но смятам че би било добре ако мюсюлманите се разграничат. Разбира се ако го намират за варварско.

shaban:

--- Quote from: abc on June 22, 2009, 23:32 ---mirvam
Аз не твърдя, че това е лицето на исляма, но смятам че би било добре ако мюсюлманите се разграничат. Разбира се ако го намират за варварско.

--- End quote ---
Ти не твърдиш това ,но не го и отричаш ,а в същото време даваш съвет на мюсюлманите да се разграничат и то без да си сигурен ,че те не се разграничават и без да си сигурен ,че те не  определят някои актове извършени от хора принадлежащи на мюсюслманския свят като неправилни.
Абс за сетен път се убеждавам , че  диалог с тебе е равнозначен на диалога с латерна.
Ислямът не позволява самоубийствени атентати, но АБС забелязал ли си кои  мюсюлмани са камикадзета. Камикадзета са само ония хора от мюсюлманския свят на които им е отнето всичко/без значение от кого , а как и защо/ за което си струва да се живее./напр. случая с черните вдовици в Москва за които е факт че руснаците бяха избили целите им семейства - деца ,мъже,майки, бащи./Тоест тези актове на атентати не се извършват от тях в ролята на мюсюлмани , а в ролята на отмъстители.
Но за тебе е по лесно да вадиш изводи и да даваш реформаторски съвети и да продаваш меки краставици и то без да познаваш материята .Сега вече напълно разбирам отношението на Метка.

abc:
Не съм сигурен, че разбираш, но пък твърдението ти че диалога с мен е равнозначен на такъв с латерна обезмисля моя с теб.

Съвети не давам защото нито ти еднолично представляваш гласа на мюсюлманите нито аз на християните. Дебата е излагане на мнение, а не налагане на такова. Заприличва ми на оня виц, дето руснака казал - "Да, ама вие биете негрите!"

Винаги се търси причината за причината. Забелязал съм, имаме и ТВ и нет, кои са камикадзетата. Те не са по презумция ощетени от света, още повече от враждебния - немюсюлмански. В колко от случаите атентатите са срещу християни и колко са срещу мюсюлмани? Май по-често мюсюлманите се взривяват между мюсюлмани. Тогава!?

Както и да е. Всеки си избира как да живее и какви ценности да споделя. Единичен и самотен съвет-молба ще си позволя. Чети по-внимателно.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version