Български > Религия и мистика
Възможно ли е реформирането на исляма?
shaban:
Дали , дори аз разбирам .Дали ,дори аз не разбирам ,не е важно. Ако ти не разбираш ,попитай какво не ти е ясно.Ще се опитам да пиша и копирам.Засега ще ти кажа ,че християнството е далече от обикновенните хора ,затова все повече хора от българите които би следвало да са християни залитат по секти.
PETER:
Според мен хората би следвало да са атеисти. :)
А въпроса не е дали исляма в България има нужда да се реформира, а исляма въобще дали има нужда да се реформира .
В България исляма е слаб затова тук няма проблеми, но там където е силен нещата са доста зле.
Шали:
--- Quote from: shaban on October 14, 2009, 23:14 ---...Засега ще ти кажа ,че християнството е далече от обикновенните хора ,затова все повече хора от българите които би следвало да са християни залитат по секти.
--- End quote ---
Koи са обикновените и необикновените хора? Всяка религия е близо до този, който търси Бог. Темата не е за християнството, но все пак е много смешновато, когато без някой да има понятие да дава наклон на развитието на някоя друга религия. Как християнин ще коментира исляма без да го познава и как мюсюлманите ще анализират християнството при същата условност?
Сектите нямат нищо общо с отдалечеността на християнската религия. Също така е коректно да отбележиш и разпространението на ислямските секти в Бг....или ще отречеш съществуването им и скоростта с която намират последователи?!?!
П.С. Само Петър като атеист е необременен религиозно и е относително обективен ;) :)
gece yolcusu:
Според мене, мислененто за реконструкция на исляма е равносилно на това да мислиш, как да реконструираш вселената и законите в нея на които е подчинена.Просто няма как да стане.
Трябва да се промени начина по който се възприема исляма, а не самия ислям.
halikan:
4ovek bez vyara nyama zada4i kam koito si zaslujava dase stremi ili dase vdahnovyava.Jivotat na takav 4ovek e bezsmislen,toy jivee den za den,koeto izob6to nee jivot.Ot druga strana 4ovek koyto izpovyadva vyarata no neya praktikuva e samozalagva6tse 4ovek,koyto vsa6tnost nyama vyara i nee pove4e ot edin bezpomo6ten zabluden skitnik.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version