Български > Дискусии

Жената

<< < (21/32) > >>

dimitar:
Mustafa, ти си по зле и от моя приятел. Заради такива като теб момичетата не отиват да учат.

Gelina:

--- Quote from: mustafa_b on July 01, 2009, 13:37 ---Gelina, а как да учат ако държавата не им разрешава да посещават занятия със забрадки?

--- End quote ---

Мустафа, като излязат навън повечето са без забрадки,айде да не се лъжеме. Ходят със забрадки само до Г.Делчев, до Благоевград,София и т.н не можеш да ги познаеш! И сега ако кажете,че пак лъжа просто нямам думи!

mustafa_b:
Ето какво пише Иван Бедров :

--- Quote ---Ка­то кан­ди­датс­твах за ка­сиер­ка в ма­га­зин, ми ка­за­ха че ще ме взе­мат, но ако съм без заб­рад­ка,” об­яснява 20 го­диш­на­та Сил­ве. Тя пред­по­че­ла да ос­та­не без­ра­бот­на и та­ка й ос­та­на­ло по­ве­че вре­ме, за да уча­ства в ис­лямски­те се­ми­на­ри, про­веж­да­ни от неп­ра­ви­телс­тве­ни ор­га­ни­за­ции в Ро­до­пи­те.

16 го­диш­на­та Фик­ра съ­що уча­ства в те­зи се­ми­на­ри. Об­яснява, че то­ва е еди­нстве­но­то място, къ­де­то се чувс­тва сред съ­миш­ле­ни­ци. В учи­ли­ще не й раз­ре­ша­ват да но­си заб­рад­ка.

А 10 го­диш­ният Сел­ви от­крих­ме в джа­мия­та да учи Ко­ра­на наи­зуст. Той е от бед­но се­мей­ство, но уча­ствай­ки в кур­са по Ко­ран, по­лу­ча­ва без­пла­тен под­слон и хра­на.

То­ва не са из­мис­ле­ни ге­рои с из­мис­ле­ни име­на. Те­зи де­ца жи­веят в Ро­до­пи­те. Ка­то тях има хил­яди. Обе­дин­ява ги то­ва, че от­делят мно­го по­ве­че вре­ме на ре­ли­гия­та в срав­не­ние с връс­тни­ци­те си от дру­ги ра­йо­ни на стра­на­та. Цел­та на те­зи де­ца е да се за­ни­ма­ват с ре­ли­гия, да оти­да­т да уча­т в ара­бски­те стра­ни и да раз­прос­тран­яват ис­ляма.

Не­тър­пи­мос­тта към заб­рад­ка­та и бед­нос­тта в пла­ни­на­та са ос­нов­ни­те при­чи­ни, кои­то ка­рат все по­ве­че мла­ди мом­че­та и мо­ми­че­та­та да се от­да­ват на ре­ли­гия­та. Те не сла­гат заб­рад­ки на­си­ла и не оти­ва­т в джа­мия­та на­си­ла, за­що­то ро­ди­те­ли­те на по­ве­че­то от тях не де­монс­три­рат тол­ко­ва сил­на ре­ли­гиоз­ност. А мла­ди­те ве­че че­тат кни­ги на ис­лямски фи­ло­со­фи, слу­шат лек­ции на тео­ло­зи и са под­гот­ве­ни да об­съж­дат ре­ли­гиоз­ни въп­ро­си.

http://www.bghelsinki.org/index.php?module=pages&lg=bg&page=obektiv13503

--- End quote ---

mustafa_b:

--- Quote from: dimitar on July 01, 2009, 13:42 ---Mustafa, ти си по зле и от моя приятел. Заради такива като теб момичетата не отиват да учат.

--- End quote ---

Благодаря!

Gelina:
Това са единици! Няма нищо лошо,че искат да се занимават с религия! Но ние нямаме нужда само от хора изучаващи религия, имаме нужда и от други специалисти ,за да се равиват тези райони! ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version