Български > Дискусии
От блога на Дилмана!
Dilmana:
--- Quote from: sirrio on March 10, 2010, 12:59 ---Явно трябва да бъда по-конкретен, защото отговорът, който давате е уклончив. Според Вас не е ли провокация в България да се издигат паметници на турския войн, или открито да се заявява, че български селища, училища и улици трабвало да носят турски имена?! И още по-лошото - да се проповядва сепаратизъм - за РАЗВОД (разбирай отделяне) между мюсюлманите в БГ и Българската държава. По тези въпроси какво бихте казала?
--- End quote ---
Вижте, отговорът ми съвсем не е уклончив, а е съвсем ясен и недвусмислен. Това, първо.
Второ, вие изобщо не сте конкретен.
И трето, в момента ми задавате съвсем други въпроси.
На всичкото отгоре ми преразказвате някакви неща за някакъв си "развод"(?!?), без да посочвате източници и от това, което ми преразказвате, не е много ясно нито кой, нито кога, нито къде, нито какво точно е казал.
После, не разбирам, защо се хващате на спекулациите в медиите. Ако някой луд ви каже, че луната утре ще се разбие в земята и това ли ще трябва да коментирам(e)?
Що се отнася до паметника - че бил на турския воин - е и?
Какво толкова страшно има в това? Няма ли в България стотици паметници на ... руския воин?
Насред центъра на София срещу университета се мъдри паметникът на Червената армия - армията, окупирала България. На всичкото отгоре оттам ми размахват съветски шпагин, а нашенски вицепрезиденти като ген. Марин припкат да поднасят цветя в подножието на този действително унизителен за националното ни достойнство паметник, за да декларират предаността си и биографичната си близост с окупаторите на България. И това кой знае защо никак не притеснява пишман патриотите ни.
Срещу Народното събрание пък се мъдри паметник на руски цар, в Пловдив на тепето се извисява грамаданско паметничище на Альоша. Това защо не ви тревожи?
И какво толкова ви притеснява, че може да има турски имена в имената на улиците, ако са на заслужили личности? Защо не ви притеснява фактът, че на граф Игнатиев, например, сме кръстили централна улица в София?
isa71:
помните ли момента от ,,капитан петко войвода,, когато правителството му отказа пенсия-,,нямал заслуги,,.и точно тогава турчина му предложи да стане кмет или нещо подобно.
между другото гледах по дискавъри за паметник на загинали англичани,австралиици и др. загинали при дарданелите.паметника е в турция.ходеха им внуците ,носеха венци,цветя и разговаряха с местните за боините деиствия-откъде дошли едните,другите каде били.нямаше никаква омраза.миналото си беше останало в миналото.
sirrio:
--- Quote from: Dilmana on March 10, 2010, 14:27 ---Вижте, отговорът ми съвсем не е уклончив, а е съвсем ясен и недвусмислен. Това, първо.
Второ, вие изобщо не сте конкретен.
И трето, в момента ми задавате съвсем други въпроси.
На всичкото отгоре ми преразказвате някакви неща за някакъв си "развод"(?!?), без да посочвате източници и от това, което ми преразказвате, не е много ясно нито кой, нито кога, нито къде, нито какво точно е казал.
После, не разбирам, защо се хващате на спекулациите в медиите. Ако някой луд ви каже, че луната утре ще се разбие в земята и това ли ще трябва да коментирам(e)?
Що се отнася до паметника - че бил на турския воин - е и?
Какво толкова страшно има в това? Няма ли в България стотици паметници на ... руския воин?
Насред центъра на София срещу университета се мъдри паметникът на Червената армия - армията, окупирала България. На всичкото отгоре оттам ми размахват съветски шпагин, а нашенски вицепрезиденти като ген. Марин припкат да поднасят цветя в подножието на този действително унизителен за националното ни достойнство паметник, за да декларират предаността си и биографичната си близост с окупаторите на България. И това кой знае защо никак не притеснява пишман патриотите ни.
Срещу Народното събрание пък се мъдри паметник на руски цар, в Пловдив на тепето се извисява грамаданско паметничище на Альоша. Това защо не ви тревожи?
И какво толкова ви притеснява, чеможе д аима турски имена в имената на улиците, ако са на заслужили личности? Защо не ви притеснява фактът, че на граф Игнатиев, например, сме кръстили централна улица в София?
--- End quote ---
Ако ще си говорим така - добре. Първо, очевидно е, че въпросите ми будят раздразнение у вас, което мога да си обясня само по един начин - и вие като някои други не търпите никаква критика към нищо турско. Второ, като журналист не ви прави чест да увъртате нещата, но както всички знаем - има журналисти и журналисти. Аз ви зададох съвсем конкретни въпроси, а вие ме обвинявате, че изобщо не съм конкретен! Затова си позволявам да подложа на съмнение вашата обективност. Трето, информацията, която ви цитирам, не е спекулация от медиите, а е публикувана ЛИЧНО от Юзеир Юзеиров във Сербест форум и аз персонално съм я чел - говоря за сепаратистките му изказвания и други подобни глупости. За съжаление не мога да представя линкове в момента към тези изказвания на Юзеиров, защото имам бан в този форум и дори не мога да го чета - тъй като си позволявам да се съмнявам в някои исторически моменти от далечното и по-близко минало на чистата и свята република Турция. За мен онзи форум е гнездо на оси, откъдето струи омраза към всичко българско, но ако вие го посетите може и да ви хареса. А относно издигането на паметник на турския войн, това в България просто никога няма да се случи, поради простата причина, че сме много обременени исторически и със същия този войн доста сме воювали, но не рамо да рамо, ако разбирате какво имам предвид. И последно, за да не ме обвините в принадлежност към някоя националистическа партия, ще ви кажа, че не съм симпатизант на никоя партия.
P.S. Този път не държа на отговор.
gece yolcusu:
--- Quote from: sirrio on March 10, 2010, 15:17 --- А относно издигането на паметник на турския войн, това в България просто никога няма да се случи, поради простата причина, че сме много обременени исторически и със същия този войн доста сме воювали, но не рамо да рамо, ако разбирате какво имам предвид.
--- End quote ---
Това мнение може да е основа за насаждане на международна омраза!
Замисляш ли се въобще какви ги дрънкаш и в кой век сме.
Dilmana:
--- Quote from: sirrio on March 10, 2010, 15:17 ---Първо, очевидно е, че въпросите ми будят раздразнение у вас, което мога да си обясня само по един начин - и вие като някои други не търпите никаква критика към нищо турско.
--- End quote ---
има доста по-просто обяснение за раздразнението ми - и то е, че задавате глупави въпроси, на които всеки средно интелигентен човек може да си отговори сам.
След като ви бе отговорено по ясен и недвусмислен начин, започвате да мънкате: ама аз всъщност друго исках да попитам. И ми задавате нови 3 въпроса - за улици, за разводи, за тюрлюгювечи.
Отговорено ви бе и на тях, оказа се, че вече не желаете отговори.
Защо ли? Ами защото точната и ясна логика не ви изнася.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version