Български > История
Славяни и панславизъм
Сидхарта:
Ti ot men da si vidial da pisha protiv rusi i turci-neznam 4ia cennostna sistema ima opasnost da degradira nari4aiki se vizantiec- o zabravih religiiata no kakvo pak nali vsi4ki sa Bojii 4eda vsi4ki BOG e sazdal i viarvashti i neviarvashti i na vseki e dal izbor
sosipator:
--- Quote from: shaban on July 14, 2009, 16:04 ---Моите поздравления и най вече уважения ,Сосипатор защото само ти разбираш ,че величието на един народ не се крие в миналото и в създаването на фалшиви ценности от миналото и проектирането им в днешно време с цел създаване на юлизия, която да е повод за безсмислена гордост за постиженията на други.
Радвам се ,че разбираш, че един народ е голям само с настоящето си , а не със миналото си и че в България има хора за които славянството не е фикция ,а е самата истина.
--- End quote ---
Славянството за всички е истина понеже всички тука са славяни. (поне тия които говорят български)
Това че некои го имат за фикция, не означава че е по-малко истина.
sosipator:
--- Quote from: ves.K on July 14, 2009, 16:17 ---Ti ot men da si vidial da pisha protiv rusi i turci-neznam 4ia cennostna sistema ima opasnost da degradira nari4aiki se vizantiec- o zabravih religiiata no kakvo pak nali vsi4ki sa Bojii 4eda vsi4ki BOG e sazdal i viarvashti i neviarvashti i na vseki e dal izbor
--- End quote ---
Извинявай за заядливия тон.
В по-горния си пост немах намерение да давам квалификации лично за тебе. Просто напоследък има такавва тенденция както съм описал, и както Шабан много добре се изрази, хората да се залъгват и да живеят с илюзии за некакви народи които били велики, но еди койси не знам какво си, и така до безкрай.
Лошото обаче е че това е посъвместно явление.
Иначе Шабан, напълно подкрепям твоето мнение. Който има комплекси за малоценност, само той ги лекува измисляйки си велики народи та чрез това и той да мине за велик. Който е човек, от какъвто и да е народ, все ще е човек. Който не става за нищо, народа му и да е двеста хиляди години стар, пак ще си е боклук.
До ден днешен умувам, и не мога да се начудя какъв повод за гордост е това че ти е стар народа? Все не мога да си отговоря на това.
Беглик:
Sosipator, и аз си задавах същия въпрос какво толкова, че държавата ни е стара, до момента в който ми попадна един английски исторически атлас и там имаше карта на Европа през 1000 година. Понеже държавите бяха малко, на една от тях с големи букви беше написано Bulgaria. На юг тя граничеше с Византийската империя, на запад и на север имаше държави които не си спомням, но в никакъв случай не бяха Югославия (тогава още съществуваше) и Румъния. Цяла западна Европа се казваше Свещенна римска империя. Нямаше нито Франция, нито Германия. И тогава си казах 2 неща. Значи по онова време България е съществувала редом с такива империи. Второ, за да просъществува досега, значи някой си е направил труда в продължение на хилядолетие това да стане, докато за Византия и другите империи е нямало такива мераклии. Тогава точно почувствах връзка с нашите предци, които са поддържали тази идея и което е още по-важно, са направили нужното да просъществува България до наши дни.
shaban:
--- Quote from: Беглик on July 14, 2009, 18:11 --- Тогава точно почувствах връзка с нашите предци, които са поддържали тази идея и което е още по-важно, са направили нужното да просъществува България до наши дни.
--- End quote ---
Неубедително го казваш.Струва ми се. Усещам колебание. Защо го казваш с такава несигурност.Изглежда си почувствал слаба връзка ,,имало е някъв разпад на линията ,май.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version