Български > История
ПОМАЦИТЕ в Османската империя !
pomak BG:
Голяма героичност имало това зайченце бяло. То май-далеч не мяза на такова а? А пък и този вълк много цивилизован станъл, неще да рипа нещо, май доста се е понахранил.
abc:
От Кюрдистан му вървят киселини.
А във връзка с зайчето един виц да напиша.
Върви лъвът през гората. Среща лисицата.
-Лисицо, утре сутринта да си ми пред хралупата. Ще те ям за закуска! Въпроси?
-...нямам...
Продължава и среща вълк.
-Ей вълк! Утре по обяд да си ми пред хралупата. Ще си ми обяд. Нещо да питаш?
-Щом си казал...
Ходи лъвът и среща зайчето.
-Заяк ела тук. Утре вечер ще си ми вечерята. Като се здрачи да си ми пред хралупата! Въпроси?
-Ами имам един...
-Казвай!
-Мога ли да не дойда?
-Ама разбира се...
shaban:
--- Quote from: Isyankar on July 16, 2009, 11:04 ---Още преди години са платени, трябва да разпитам бабите кога точно е било това...Но пък скоро знам, че пускаха някакви документи да плащали друга част, която не била изплатена и гърците склонили...Но е факт, че от там пари има плащани - дали са всичките не зная, но има пари ... От Турция обаче нищо ... Ама ще плащат и те, къде ще ходят...
--- End quote ---
Исианкар -Моллоф- Кафандарис. Кой взе парите и не ги даде на бежанците или кой си покри с тези пари ,репарациите.
...
Дават по 50 ст. за облигациите "Моллов-Кафандарис"
Облигациите "Моллов-Кафандарис" и непогасените лихвени купони към тях ще се изкупуват по 50 стотинки за 1000 лв. номинал. Книжата са емитирани през 1923 г. по силата на спогодба с Гърция. С тях се обезщетяват бежанци от Беломорска Тракия за недвижими имоти и имущество в южната ни съседка.
Днес кабинетът трябва да одобри схемата за изкупване на облигациите. В Банка ДСК са регистрирани 1233 облигации и 15 450 купона. Книжата ще се изкупуват до 22 декември тази година от Банка ДСК на мястото на регистрацията им.
...
От Турция ,скоро няма да стане. Зайчетата са със най различни цветове и трябва да се преброят всички зайчета и белите и черните,едните на север ,другите на юг.Голяма миграция имат зайчетата.
Subeyi Kurt:
--- Quote from: celestialwish on July 16, 2009, 12:07 ---Как да рипа, цял Кюрдистан е излапал. То на гладно се рипа.
;)
Пък зайченцето е гладно, защото морковчетата му
се изгубиха зад турската и другите граници.
Остана му една зелка загнила -
"Булгаристан" ли "Вулгаристан" ли как беше... ???
Даже от глад полудя и оскуба помашкото пиленце.
И това е щото кумчо вълчо, кума лиса и баба меца,
не щат да му кажат поне едно "сори" за морковчетата.
--- End quote ---
Sory za morkovçetata no kade e banicata
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Isyankar on July 16, 2009, 11:04 ---Още преди години са платени, трябва да разпитам бабите кога точно е било това...Но пък скоро знам, че пускаха някакви документи да плащали друга част, която не била изплатена и гърците склонили...Но е факт, че от там пари има плащани - дали са всичките не зная, но има пари ... От Турция обаче нищо ... Ама ще плащат и те, къде ще ходят...
--- End quote ---
Pravitelstvoto e naznaçilo armiyata za vrıçvane na parite v Sofia no may oşte ne se e izyasnilo koy şte gi priema çe sa mnogo. Dotogava çerpim s tursko kafe na Bosfora
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version