Author Topic: 8000 в сайта pomak.eu -Дом на помаците по света!  (Read 54955 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nazmi

 • Charter member
 • *****
 • Posts: 3895
 • Gender: Male
 • Да почива в мир!
 Един наш стар съфорумник Шабан,който беше  в Екипа и винаги е бил уважаван,незнайно защо в една друга тема за Брак с малолетни от Фотакиев
остро обвини Админите и Ръководството на сайта," че видите ли Темата беше оставена отворена за да трупа сайта похвали и рейтинг!!! ???                                                                                

Цитирам"
Но,това оставям на разума на администраторите ,които според мен с цел повдигане на рейтинга допускат теми  ,които са в противовес на нормалния диалог ,ненакърняващ която и да е страна  , по какъвто и да е признак ,бил той етнически или верски.Много е важно да се знае, че и Корана и Бибилията казват ,че човек е несъвършен и пълен с кусури ,и ако почнем да изтъкваме само лошите си страни това доникъде няма да доведе.За това дерзайте в посока на ретроградна критика /за критицит/е ,  и некачествен рейтинг който подкопава вярата в добрите намерения /за администраторите/.

Offline Nazmi

 • Charter member
 • *****
 • Posts: 3895
 • Gender: Male
 • Да почива в мир!
        OТГОВОР от" цитат - по горе" :
Уважаеми,Шабан,
казано бегло да търсиш сензация,че Админите и Модератори търсим ефект е образно казано недомислие и глупост.
Нима хората които са всеки ден тук не ни пишат за всичко нередно,примери колкото щеш.
Ние Екипа знаем на какъв стрес сме подложени всеки ден,всеки от нас дава мило и драго да потдържа имиджа на сайта,и то не с теми такива провокативни които са неизбежни за един форум,а с хората които правят един форум добър.
 Ами дай да изгоним наред Петер,Фотакиев,Силвия,Дилмана..и всички инакомислещи и да се радваме на единодушие!
      Това ли искаш- питам те къде видя замисъла на Админите да допуснат една такава тема за брак с деца ако още в зародиш бяхме закрили темата или триехме безумно..?              На такива ли приличаме..!  Аз не мисля така,в един сайт на нас помаците в който друговерците са малцинство сме длъжни в името на истината да чуем и друго мнение различно от начето мислене.       И до ден днешен сайта ни е показател за толерантност и уважение на помаци,турци,цигани,християни,католици,правоверни.....!
 Така,че си позволихте да обиждате нас Админи и Екипа на сайта си остава за ваша сметка! 
 Ние сме се доказали,учим се и винаги сайта ни ще следи за мотото тук помаците по света да се чувстват защитени в рамките на правилата на форума,досега не е имало случай да не отговорим на наш потребител.

Offline tersid

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 874
Има една моден израз,казва се бон тон. Този бон тон може да се осъществи единствено когато има взаимоуважение. Взаимоуважението може да се осъществи единствено когато
в диалога всеки уважава събеседника си ,не подчертава слабите му страни,изтъква добрите му страни .Говореното за добрите начала във всеки човек, във всяка общност,във всяка
религия ,ги развиват в посока на добро. Аз не съм съгласен някой да идва  и да говори ехидно ,за моите /нашите/лоши страни ,защото аз /ние/ съм/сме/ достатъчно голям ,за да погледна в себе си и
да ги видя и да желая да ги нямам. Това се отнася за провокаторите в сайта които говорят за нашите  слабости със цел да ни докажат ,че те са нещо повече и на тях трябва да подражаваме и с тях да се съдружаваме и то след като в очите им се чете  подлост и след като виждам ,че и тяхната култура не е на нивото което си мислят ,че е.
 Не случайно и в Корана е казано ,че хората са скъперници по начало ,скъперници в смисъл на това да правят добро и да се отнасят добре.
Не виждам смисъл да говоря със скъперници като Фотакиев и компания защото техните намерения са прикритонадменни и като такива са и подли . Да, във сайта има отлични  хора
като Дилмана , Силвия,Пепито  във които няма високомерие и с които може да се направи добър мохабет ,защото са добри говорители и слушатели.
Затова нападката ми срещу вас е ,че ситото ви е пробито по отношение на прикритата злонамереност .
Конкретно за темата "Брак с деца" . Това ,че в Корана и Хадисите не е много ясно дефиниран този случай ,някой се опитва да използва тази слабост и да атакува нашата същност със  подлостта на навлек влезнал със цървули на метено. За мен това е обидно още повече ,че в нашите традиции няма такива неща като брак със деца.Ние сме тук да разглеждаме добрите традиции и добрит неща от нашата култура и да ги развиваме така както е записано в правилата . Всички имаме приятели от другите общности ,бихте ли ми обяснили как можем да сме приятели с тях ,ако взаимно не уважаме и добрите и лошите си страни различията си и ако си говорим лошо за нашите културни особености. Запомомнете ,никой не е достатъчно добър.
Мнението ми ,че търсите изкуствен рейтинг ,като допускате противопоставяне между християнство и мюсюлманство,между турци,помаци ,цигани,българии ,евреи ,араби и каква ли не
 още паплач е основателно  и това е бягане от платформата на сайта ,който не е международен както се изразявате , а би трябвало да е на нашата общоност и да служи за развитието наобщността ни ,а не за прокарване на разграничитлни линии. Защото доколкото виждам това са най пиперливите теми и ми  е болно ,че взаимно избиваме комплексите си и то по на надолнището на неуважението между съседи.Изглежда това си е типично балканска черта за всички по тези ширини.
Ето какво пише в Корана за нашите  съседи:
You are not allowed to view links. Register or Login
Нека да има по малко членове втози сайт , но нека да се развива добросъседството чрез взаимно уважение и зачитане на правата и дане се допускат опити за унижение на етнически,религиозни ,културнии всякакви признаци.

"Абдуллах Ибни Умер попитал семейството си, които били заклали овца:„Дадохте ли на съседа евреин"

"От правата на съседа са:

1.Да му бъдеш верен и да пазиш тайните му!

2.Да не накърняваш достойнството му и да се държиш толерантно с него!

3.Да защитаваш интересите му така, както защитаваш личните, и да прекратиш всяка негативност спрямо него!

4.Да го посетиш, когато се разболее и да се грижиш за семейството му, когато той отсъства!

5. Да бъдеш със засмяно лице, когато го срещнеш! "

И в контекста на горното ,не виждам дух на добросъседство след като се допускат теми създадени с цел конфронтация . От мен е това ,нямам нищо лично към никого  ,но нека сайта да бъде това за което е създаден да  носи мир , а мирът се установява чрез въвеждане на ограничителни мерки за определени хора и спазване на правилата и зачитане на правата.
Не съм имал за цел да обиждам когото и да било, има за цел да се спре с обидите в сайта и да има наистина толерантност основана на това да се вижда доброто и в различията , ане само в общите нещата които ни свързват.Offline muti6

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 927
Искам да внеса малко уточнение .Не мога да се съглася с казаното до тук и не вярвам  Шабан да е искал пряко да засегне Админите.Не приемайте думите му  едностранно.В стремежа си да защити нашата вяра и дефакто всички нас и не само той,въпреки казаното от вас ,че Фотакиев е „божа кравичка“ за сетен път заявявам,че целта му е да злепостави и очерни нашият любим Пейгамбер Мухаммед (с.а.с.) и най вече Исляма като религия..Не може да се има вяра на човека,които успя да посади „успешно“ предубеждение за нетолерантност към религията ни и впоследствие да иска  да му вярваме и да дискутираме теми от които Той се стреми да извлече не знам какви си ползи.Това се казва ,меко казано промиване на мозъци с "благородни намерения"Видимо е ,че съзнанието му не е отворено за коректен диалог, а е обсебено от догмите му.Това не може да е нормалното състояние на истинския християнин.Доверието се гради години на ред,а може да се срине за секунди,това бих казал на Фотакиев. Вярата е логична, тя има много аргументи, но би било арогантно да претендираме, че можем да обясним всичко,особено що се касае до религията,която малко познаваме. Може да си умен, начетен и ерудиран, но това не те прави интелигентен и добър човек!Щом умееш да критикуваш, трябва да умееш и да търпиш критика. Ние, които сме ограничени в своя умствен капацитет не можем напълно да разберем Бога(Аллах), който е неограничен или необхватен.Трябва да се уважава различното мненние,но когато то  е изразено по същя начин и от другата страна.Мога да кажа само едно,че  умният човек знае кога да мълчи и кога да говори, как да мълчи и как да говори, защо да мълчи и защо да говори.

А сега към вас Админите.Нека има  различни мнения,критика дори(понасяйте я по нормално),но тя да бъде с градивен характер и от полза за всички ни.Пазете сайта( от ниски душици) и хората с добри намерения .

Offline isa71

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1022
 • Gender: Male
Напълно подкрепям tersid  и  muti6 .
Не може заради провокациите на двама, да напускат останалите членове.
Замислете се.

Offline Nazmi

 • Charter member
 • *****
 • Posts: 3895
 • Gender: Male
 • Да почива в мир!
You are not allowed to view links. Register or Login
Напълно подкрепям tersid  и  muti6 .
Не може заради провокациите на двама, да напускат останалите членове.
Замислете се.
Иса,

Шабан и Мути6 ги познавам още от основаването на сайта.
  Винаги са били уважавани в сайта от съфорумниците ни,но съгласи се когато едно такова обвинение на Шабан към Админите" видите ли сме оставили темата на Фотакиев заради активност на потребителите то буди съмнение относно нас Админите.
 Това са отговорни неща,прощавали сме,правили сме компромиси в името на идеята сайта You are not allowed to view links. Register or Login да си остане платформа за всеки един който се чувства помак в душата си,както и нашето гостоприемство на хората с друга религия или мислене тук в сайта.

И за разлика от други сайтове ние не имитираме посещаемост като един друг селски сайт вързан с Google i Top Bg  за да влезнеш да натиснеш бутона"Подкрепи" то нашите мечти и намерения и досега са доказали обективноста на нашите потребители в сайта. Екипа и Ръководството на сайта следва правилна политика и отношение към проблемите на Помаците по света.

Нас не ни интересуват други сайтове,ние си гледаме днес,сега,утре да сме в полза на народа ни.
 Работим доброволно в името на каузата,нека не забравяме,че сайта тръгна с трима души- Ондер,Рахмие и Мустафа  ,..днес се радваме на уважението на хиляди по света.
Отворени сме за диалог със всеки независимо кой е и от каква религия или държава!
 Живи и здрави заедно тук!ь

   П.С:- Сайта pomak.eu  дава гласност на хиляди помаци прокудени по света ТУК да разкажат за болките си,за мечтите,за носталгията,за живота на помака по света.
Далеко сме от това да публикуваме снимки и фотоси от прекрасната Америка,от Испания.. да залъгваме народа.
Ние сме тук и сме в поолза на народа,на нашите съфорумници по света!

Offline Rahmie

 • Charter member
 • *****
 • Posts: 1981
 • Gender: Female
Цифрата не е от толкова голямо значение.   :)

Макар, че не е хубаво човек да се гордее, но аз лично се гордея с това че бях част от основателите на сайта преди pomak.net сега pomak.eu... :)

Бяхме първи.   :)
Днес технологията е толкова развита, че може и 100 помашки сайтове да има, нека има това са само + за нас помаците.

 :)Но ние сайтът pomak.eu сме били и ще си останем уникалният сайт, даже и да не е с друго, но поне с това че сме били парви...   Даже и само тази мисъл, мен лично ме изпалва с радост... :)

Другото, което се забравя често е, че освен нежеланите теми в сайта ни, ние имаме направо толкова уникални теми сварзани с помашкото...
И религия и носии и песни и обичаи и яденета и текстове на песни, фотгалерия...   :)

Разбира се идеални не сме, аз даже не харесвам идеални и безгрешни хора. Човек се учи докато е жив... Аллах да ни дава още дълги години здраве и живот.

Друг важен фактор е,  че сайтът не можеше да е днес тука, ако не бяха наще многоброини и активни членове. Без тяхното участие сайтът би умрял още в зародиш. Но чок шукир на Аллах имаме и мнго активни членове, опитващи се по някакв начин да допринесат за доброто на помаклъка.

И Назми не ме споменаваи вече, аз напоследак почти не пиша, тъи като темите които се дискутират са или на политическа или на религиозна основа. Лично аз не съм толкова компетентна в тях, така че и активността ми е доста слаба напоследък. 

Нека да благодарим на тези наши членове, които са били винаги с нас тук и в лоши и в добри веремена...
Скъпи хора правим това, което е по силите ни, толокова можем, умеем. Кешке повече да можехме, повече да умеехме... мен не ми свиди нито една минута отделена тука за и в сайта, правя го с мерак...  искам само доброто на хората...

И така пред рамазана нека сме живи и здрави, а така също и наще близки хора.
Аллах да ни дава повече сабур да изтърпяваме и така често отправяните обвинения към нас... 

П.С. Ще ме извините затова, че нямам този талант за по добър и красноречив правопис, нали без това тука останахме "неграмотните"  :).


Offline Hat

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 1059
 • Gender: Male
Искам да изкажа личното си мнение кратко,точно и ясно.Подкрепям участието на всякакьв вид пишещи в сайта ни и сьм абсолютно против тяхното игнориране и налагане на бан,когато всичко е в рамките на добрият тон.Смятам,че всеки един участник е богатство за сайта ни.Ценя мненията на Мутиш,Терсид, Иса и т.н. но уважавам и чета с интерес написаното от Дилмана,Петер,Фотакиев,Петя,Пепито и т.н.Лично аз научих много, точно от тези хора,които са на отсрещният бряг с различно мислене от моето.Сигурен сьм те ме направиха по силен,защото точно и ясно показваха слабите ни места т.е. каде може да бьдем уязвими.Чета повече интересувам  се от неща над които досега не бях се замислял и все повече се убеждавам,че сайта ни е едно голямо богатство за помаците,което трябва да се научим да уважаваме и ценим без да спестяваме градивната критика разбира се.Трябва да се научим да уважаваме различното мнение без значение на начина му на изказ,да се замисляме и да преценяваме,какво може да извлечем от него за да станем по силни и да избегнем разрушителната  му сила.Сьщевременно трябва да тьрсим начини да отврьщаме по начин будещ вьзхищение и уважение от отсрещната страна.Всяко бягство от спора за мен е поражение.Спираш,мислиш и тьрсиш доводи за да продьлжиш.

Offline Nazmi

 • Charter member
 • *****
 • Posts: 3895
 • Gender: Male
 • Да почива в мир!
You are not allowed to view links. Register or Login
Искам да изкажа личното си мнение кратко,точно и ясно.Подкрепям участието на всякакьв вид пишещи в сайта ни и сьм абсолютно против тяхното игнориране и налагане на бан,когато всичко е в рамките на добрият тон.Смятам,че всеки един участник е богатство за сайта ни.Ценя мненията на Мутиш,Терсид, Иса и т.н. но уважавам и чета с интерес написаното от Дилмана,Петер,Фотакиев,Петя,Пепито и т.н.Лично аз научих много, точно от тези хора,които са на отсрещният бряг с различно мислене от моето.Сигурен сьм те ме направиха по силен,защото точно и ясно показваха слабите ни места т.е. каде може да бьдем уязвими.Чета повече интересувам  се от неща над които досега не бях се замислял и все повече се убеждавам,че сайта ни е едно голямо богатство за помаците,което трябва да се научим да уважаваме и ценим без да спестяваме градивната критика разбира се.Трябва да се научим да уважаваме различното мнение без значение на начина му на изказ,да се замисляме и да преценяваме,какво може да извлечем от него за да станем по силни и да избегнем разрушителната  му сила.Сьщевременно трябва да тьрсим начини да отврьщаме по начин будещ вьзхищение и уважение от отсрещната страна.Всяко бягство от спора за мен е поражение.Спираш,мислиш и тьрсиш доводи за да продьлжиш.
                        Точно казано,без коментар!  

Offline Nazmi

 • Charter member
 • *****
 • Posts: 3895
 • Gender: Male
 • Да почива в мир!
You are not allowed to view links. Register or Login
Цифрата не е от толкова голямо значение.   :)

Макар, че не е хубаво човек да се гордее, но аз лично се гордея с това че бях част от основателите на сайта преди pomak.net сега pomak.eu... :)

Бяхме първи.   :)
Днес технологията е толкова развита, че може и 100 помашки сайтове да има, нека има това са само + за нас помаците.

 :)Но ние сайтът помак.еу сме били и ще си останем уникалният сайт, даже и да не е с друго, но поне с това че сме били парви...   Даже и само тази мисъл, мен лично ме изпалва с радост... :)

Другото, което се забравя често е, че освен нежеланите теми в сайта ни, ние имаме направо толкова уникални теми сварзани с помашкото...
И религия и носии и песни и обичаи и яденета и текстове на песни, фотгалерия...   :)

Разбира се идеални не сме, аз даже не харесвам идеални и безгрешни хора. Човек се учи докато е жив... Аллах да ни дава още дълги години здраве и живот.

Друг важен фактор е,  че сайтът не можеше да е днес тука, ако не бяха наще многоброини и активни членове. Без тяхното участие сайтът би умрял още в зародиш. Но чок шукир на Аллах имаме и мнго активни членове, опитващи се по някакв начин да допринесат за доброто на помаклъка.

И Назми не ме споменаваи вече, аз напоследак почти не пиша, тъи като темите които се дискутират са или на политическа или на религиозна основа. Лично аз не съм толкова компетентна в тях, така че и активността ми е доста слаба напоследък. 

Нека да благодарим на тези наши членове, които са били винаги с нас тук и в лоши и в добри веремена...
Скъпи хора правим това, което е по силите ни, толокова можем, умеем. Кешке повече да можехме, повече да умеехме... мен не ми свиди нито една минута отделена тука за и в сайта, правя го с мерак...  искам само доброто на хората...

И така пред рамазана нека сме живи и здрави, а така също и наще близки хора.
Аллах да ни дава повече сабур да изтърпяваме и така често отправяните обвинения към нас... 

П.С. Ще ме извините затова, че нямам този талант за по добър и красноречив правопис, нали без това тука останахме "неграмотните"  :).


                  Уважаема,Рахмие!
                  Именно затова пиша,макар и да не познавам нито теб,нито Тоска,нито всеки един от основателите на сайта pomak.eu
                  Намесих се категорично и искам нашите съфорумници тук,днес  сега да са спокойни.
Някои са нови,други сега идват,четат за помаклъка.
 Има доброжелани и провокатори,какви ли не!
 Никой НЕ иска от теб Рахмие,или който и да е било чист правописен,литературен език,достатъчно е езика на ДУШАТА!
Досега не сме наказали или върнали човек който не умее да пише литературно,това са отживелици.
 Макар и да ни коментират ,ние запазваме правото всеки тук дошъл в сайта да разкаже.Това е.

Offline pomakos_ a

 • Avarage member
 • ***
 • Posts: 75
 • Gender: Male
Pozdravi  za saita na pomacite           
  pomak.eu     i ot pomakos v severna Gyrciq.
 Tuk sme vse pomaci po porechieto na reka Struma do Komotini,edin narod razdelen vo granici prez vojnite.Selamlar.
 

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Nazmi

 • Charter member
 • *****
 • Posts: 3895
 • Gender: Male
 • Да почива в мир!
С оглед положителното развитие на сайта You are not allowed to view links. Register or Login е наложително да влезат нови хора в Екипът на сайта!  
След завръщане на хората от ваканция в темата за Админи -Ръководството заедно ще обсъдим новите имена в Екипа на сайта ни!
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Rahmie

 • Charter member
 • *****
 • Posts: 1981
 • Gender: Female
Ayde dnes edna hubava turska pesen... :)


You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Nazmi

 • Charter member
 • *****
 • Posts: 3895
 • Gender: Male
 • Да почива в мир!
Макар и с възход и катаклизми през годините от основаването на сайта наследник на стария помак.орг. нет днес тези дето са тук,нашите членове,гости,онези дето ни четат по света и пишат на нас за всичко,..мога да кажа само..

Сайта pomak.eu запълваше едно пространство и днес се цени по света.
Всеки от нас е грешил,учим се но си оставаме една стабилна институция ,обект на много интереси.
 факте е,че Екипа и Ръководството на сайта в лицето на всички ни се стремим да сме влизо заедно всеки ден тук.
Тук намира всеки уважение без разлика.
Хора като Пепито,Силвия,Даниела Горчева,Изиянкар,Писател,,Балканджията....да не ги изброявам тук сме равни всички заедно с онези които отдават живота си в служба на вярата ни- Хюсеин Мехмед,Мирвам,Мутиш,Дениз,Иса, ...нека не ги изброявам всички
 за да не се обиди някой, ;)...всички заедно малко или много допринасяме в полза за децата ни след нас.
 
Написаното остава завинаги след нас!
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Nazmi

 • Charter member
 • *****
 • Posts: 3895
 • Gender: Male
 • Да почива в мир!
   Екипа на сайта :   
   Администрация Administration :
                    Тоска/ Ондер./
                    Рахмие
                    Мустафа/ Bogutevolu/
                    Nazmi

   Модератори- Moderatori  - Serif MKD,Yusu ,Evropomak, Aishe Shukri,, Daylek, Ficinka,Hat,Ickeceli, Nedim Labunista, Sevim,Karaibrahim

 P:S- Poradi neaktivnoto uchastie ili lipsa na svobodno vreme funkciite shte bydat svedeni do 5-6 aktivni Moderatori!

   Editor/ korektor jurnalist si ostava Dilmana.       Tuk sa i Advizer i VIP koito sa nerazdelna chast i sa korektor za saita.

        Tova e,good luck na Ekipa i nashite potrebiteli v saita,koito pridavat oblik na pomak.eu.  :)
S uvajenie zaedno Ekipa na pomak.eu
                                     

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42