Български > Автентични народни дрехи и носий

Родопски носии

<< < (3/20) > >>

mustafa_b:

--- Quote from: Tomy on July 30, 2009, 21:42 --- eron, дали имаш възможност да публикуваш оригиналните текстове от National Geographic , за да се види в кои села са направени снимките?

--- End quote ---

Малко по-горе съм пуснал линк към темата за National geographic и помаците, ама така става - когато се чете избирателно се пропуска.

Ето и директния линк към сканираното списание от 1932 г. (качено от Боян Добрев).

http://www.4shared.com/file/63655981/3f158c21/NatGeo-Aug_1932.html

Снимките са цветни в самото списание, така че не може да са оцветявани впоследствие.

Teres:
  Интересно е дали в Natinal Gergraphic  пазят имената на селата където са правени снимкитеместата

Teres:
 .....имената на селата имах предвид, защото е важно за  краеведите и етнографите? Ако някой е в Америка може да ги пита. А и ние от България можем да питаме, за да се уточнят маршрутите на кореспондентите на изданието . Като потомък на траките се интересувам живо от тия неща и искам да си знам внуците.

osoitza:
аз само да питам че нещо не ми е ясно/ако въпроса е глупав или убиден да ме извините/.

тея хубави родопски женски носии само християнски ли са?
т.е. те типични ли са за помаците? Защото  до колкокото знам помаците носят шалвари?

osoitza:
в тоя контекст какви са ви хората?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version