English > Traditions

About Pomaks in German TV

(1/5) > >>

sejfuddin:
Sallam alaikum, unfortunatelly there is no german sub-forum on this site, so I want to post this video here. It is about the Pomaks ni Bulgaria. The video is subtitled on bosnian language.

Selam alejkum

fotakiev:
Хубаво филмче!Това, което ми направи впечатление са някои истини.Едната, е че помаците от този край  (показан на филма) не им е приоритет образованието,а ако родителите склонят това ще е специалност религия в Р.Турция или арабските страни.
Другата, е че същите хора завършили образованието си там, се връщат и учат младите как помаците са отделен етнос и са си били мюсюлмани от преди турците да стъпят по земите им.Такъв пример имаме и то доста деен pomak.bg(съфорумец) Хюсеин Мехмед.
Насърчава се любов към Турция и омраза към всичко българско.Плодовете от тези подбуди на разделение рано или късно ще се проявят след като младите имат само такива учители...

mustafa_b:
fotakiev, доста преувеличаваш, но това е характерно за националистите, които изпитват параноя от всичко що е извън България. Забравяш, че тези хора са мюсюлмани по самоопределение и по Конституция имат право да изучават и поддържат религията си. Но и ти като Янето кротко агне, виждаш заплаха в изповядването на исляма. За теб тези студенти, които учат в арабски и турски университети, са едва ли не терористи.

А Хюсеин Мехмед не виждам защо го замесваш тук. Човекът е завършил история в български университет и открито заявява и поддържа тезата, че помаците са потомци на богомилите (павликяни), т.е. славяни. Нищо антибългарско (протурско) не съм срещал в неговата книга.

Dobrev:
 ;)

Oni su Pomaci, bugarski muslimani.

Pomaci su manjina koja broji oko 200,000 ljudi.

Pomaci su etnicki Bugari.

Govore bugarski, ali vjeruju u Allaha.

U srednjem vijeku su prihvatili Islam.

Observer:
Добрев, това да не са го писали сърби, бе, а не босненци ...ахахах. Айде, Метка, давай контра веднага :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 
Go to full version