Български > История
Клането в Жижево - Да не се забравя.
musov:
Ами до тук резюмето е така:
1. Помак публикува много добре написан разказ, който отговаря на действителността, и предлага на вискчи да се запознаят, тъй като официални документи няма.
2. Помаците отговарят радушно и поздравяват автора, тъй като те самите постоянно търсят подобни неща.
3. Националистите обаче все едно в тея комити видяха себе си и се втурнаха стремглаво да ги защитават . Нагазиха в дълбоки води и изкараха че помаците сами са си виновни.
Е да де, добре. Ам че и батачини да ни би да са сидели утях кротко на топло. Ама сега не пропускате при всяка възможност да ни напомняте за милите, невинните. А пък доказателства че помаци са ги клали НИКАКВИ!!! Само няколкко реда в един разказ.. Вие искате да си спомняте, оставете ни и ние да си спомняме. Тука в тая тема сме решили да дадем почит и уважение на хората загинали за своята вяра И понеже аз съм автора, от мен се изисква да помоля д асе придържате към темата и ако някой има нещо да сподели за тези събития или да публикува подобни неща за други села, тук е мястото.
abc:
--- Quote from: musov on September 02, 2009, 00:40 --- Ам че и батачини да ни би да са сидели утях кротко на топло. Ама сега не пропускате при всяка възможност да ни напомняте за милите, невинните. А пък доказателства че помаци са ги клали НИКАКВИ!!!
--- End quote ---
Не бъди циничен.
Ако искаш да уважим твоите жертви уважи нашите.
husein:
Така е Мусов,мисля,че целта им е да се развали всяка тема сварзана с нас !Но ние трябва да не се поддаваме много на провокациите им!Трябва да отдадем почит и да споменем тези хора!а не да ги оставим в забрава!Аз не сучайно написах село Курудере,което в момента не съществува,и от което са останали 2,3 фамилии,като едната е в мойто село!От тази фамилия е останало дете което е било пеленаче и е било покрито с дървено корито от майка му и така оцелява след поголовната сеч!Ако има някъде архив може да има някакви данни за това село!
Hashashin:
--- Quote from: Erol_Ismetov on September 01, 2009, 19:23 ---Чета и не вярвам на това което чета, как може да има толкова злоба в думите на повечето хора които са писали коментари в тази тема.
Аз ако съм помак или християнин не мисля че би ме накарало да се чувствам някакси по различно от както се чувствам сега, за разлика на тези хора християни които се правят на голямата работа и се гордеят максимално със себеси, аз не съм такъв. И хубаво че имам приятели християни заради които знам че не всички са такива, както повече християни се представяте в форума.
Дразни ме това че вие като видите думата "помак" веднага я свързавате с религията. Да вярно че думата е такава, но самата дума не иде от "религия" а произходът и е съвсем друг.
Разбирам че това е форум и всеки има право да си изразява мнението, но това което до сега съм прочел са пълни глупости и излагации от страна на хората които ги пишат, а това което най-много ме дразни е да започнете да се делите на "Помаци", "Християни", "Българи" и "на баба ви краката"
Не съм много религиозен, но имам респект към религята ми, но това което вие правите е срамота, да зпаочнете да се длите на различни хора, и на всичкото отгоре да си поставяте ваши рангове, за колко велики сте и какво ли още не.
Разберете едно нещо поне, че религията, расара, езика или националноста не прави един човек по добър, голям, нито могъщ.
Като чета тези коментари се чувтвам като негрите бяха преди време в Америка, дали ще доиде деня и България да напредне толко колкото Америка е напреднала, не искам да го признавам но Българите СМЕ много, ама много адски много рацистки народ. В България, една огромна част от жителите нямат респект към ромите, към турците, към помаците... Те нямат респект към роднините им как ли да имат респект към други раси. Мъчно ми е да го призная, но България е най-затънтената даржава в Европа, и едвали в следващите 100 години ще напредне. За нас американците са само нещо за което можем да им завиждаме как са постигнали толкова много. А за България, в този смисъл за които в момента говоря, само и еиднствено се срамувам, и то много.
--- End quote ---
Ероле, брат. Много си прав. И аз не мога да разбера какво има толкова да се дели, че тука хората се карат за всичко. Каквото и да напишеш става кавгата. Но Ероле, за едно не си прав. Не сме расисти. Тук има хора- пълни с комплекси които ги избиват правейки се на интересни в сайта, скрити зад екрана на компютъра. Мислят се за велики и много начетени, и се самодоказват във виртуалното пространство. Такива хора има както сред християните, така и сред мюсюлманите. Но брате, искам да знаеш че те са малцинство, но поради това че вдигат шум до небесата ги забелязваме. А кротките и нормални хора си седят и не вдигат шум. Брате недей да се чустваш като негрите в Америка. България е родина на всички, независимо от вярата им! Знаеш ли през средновековието и турското владичество България е била убежище за всеки гонен и онеправдан. Куманите разбити от татарите намерили убежище у нас, също и аланите, после евреите от Испания и много много други. Но след освобождението на чело на държвата ни застават чужденци- немци. Именно немския ни цар и неговите блюдолизци заповядват жестокостите и кланетата от 1912. После ни поеха безродниците комунисти и така до ден днешен. Опитват се да скарат народа и да го разединят, управниците и техните слуги. Нека не се поддаваме и останем единни. Нека кучетата си лаят, а кервана да си върви, и най много когато някоя камила много се изнерви на някое куче да го срита. Помни брате, че камилата е много по- силна от кучето!
daczo:
Az syshto se sramuvam za bylgarite rashisti.Samo niakolko novini od drugi demokratichni dyrzavi.Kanada nalozhila vizi,mnogo cheski cigani ia navodniavat.V Ungariia zabivat cigani.Chehiia ,Slovakia,Ungariia sa dignali ryce od cygani.A tuk na tova miasto e druga civilizovana dyrzhava.http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%81%C3%B3d%C5%BA_Ghetto
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version