Български > Дискусии

Тютюна- шанс за Помаците 2014- 2020 г.

<< < (27/59) > >>

PETER:
dim56, що да си чешим езика?  :)
Ако примерно се договоря лично с някой тук от форума да му плащам по 2-3 картона месечно, пък той да ми ги праща по пощата или по някой куриер, кой ще ни спре? Държавата? Абсурд. Сякаш едно време държавата спираше баба ми да ми праща колети от село.
Хайде аз съм непушач и нямам зор, но по принцип, всеки може да се договори на приятелски начала.

Освен това всичко може да стане и законно. Селото си прави кооперация, регистрация, бандероли и почвате. Щом сметките Ви показват че можете да произвеждате по-евтино не виждам причина да не го правите. Щото разлика между консервирането на домати и производството на цигари няма - все е бачкане и добри сметки.

KaraIbrahim:
  PETER,
 Защо имам чувството,че не живееш в България?

KaraIbrahim:
 Сравнението между тютюна и доматите е малко несполучливо.По-скоро можем да сравняваме тютюна и алкохола-и двете са акцизни стоки,само дето добивът на тютюн е в пъти по-трудоемък,това първо.Второ,още няма забрана за пиене на алкохол на обществени места за разлика от тютюнопушенето,което ще бъде забранено и в България от 1-ви юни.В целия западен свят се гледа с лошо око на пушачите и в скоро време такива няма да се виждат по улиците.И много още фактори,които не мисля да изброявам, ограничават тютюнопроизводството.това е един умиращ отрасъл и не мисля,че може да се направи нещо по въпроса.Време е тютюнопроизводителите да се ориентират към отглеждане на други култури.В един по-горен пост споменах мозъчния тръст на Доган,който,ако го имаше,точно това трябваше да направи за електората си-да го ориентира накъде вървят нещата и какви са алтернативите,какво се очаква като търсене на пазара през следващите няколко години.
  Много има да се пише по темата,но не виждам смисъл.С две думи-различни агрокултури,селски туризъм,гурбет в чужбина-това остава на хората.

fotakiev:
http://bnt.bg/bg/productions/104/edition/6180/v_kadyr_13_fevruari_2010_myrtvite_ochi_na_planinata

:'(

Nazmi:

--- Quote from: fotakiev on February 15, 2010, 21:09 ---http://bnt.bg/bg/productions/104/edition/6180/v_kadyr_13_fevruari_2010_myrtvite_ochi_na_planinata

:'(

--- End quote ---
          Жалка картина,за съжаление една реалност.........
           Нека спомена,че това е част от ежедневието на хората отглеждащи тютюн,главно помаци и турци.Изход- НЯМА!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version