Български > Дискусии

Тютюна- шанс за Помаците 2014- 2020 г.

<< < (28/59) > >>

KaraIbrahim:
 ИМА:
 http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-02-16&article=313673

Hat:
Мька.Голяма мька за нашите сьбратя но никога да не казваме "Изход - няма" защото безизходицата е пагубна. Напротив изход има винаги само,че трябва да го тьрсим и то упорито, дори беше загатнато от един от хората"ще бягам за Германия" казва човека това е някакьв изход все пак и там може би го очакват добри времена,защото работата не го плаши.Емигрирането засега е основният начин за физическото оцеляване на много хора и то не трябва да ни плаши.

Беглик:
Hat, ето още малко за емиграцията и тютюна:

"Сигурно ако бях останал в България, сега щях да съм сервитьор в Кърджали или да нижа тютюн. Хората, които гледат младите таланти, винаги предпочитат момчета от София и Пловдив. Ние, от по-малките градове, да се оправяме както можем. Иначе като малък бях от ЦСКА. Бих искал един ден да заиграя в някой от българските грандове, но смятам, че в близките години това няма как да стане. Любимият ми футболист от България е Мартин Петров. Аз харесвам много неговия характер и, разбира се, бързината", допълва футболистът.

Той е изиграл близо 80 мача за всички юношески национални гарнитури на Турция. Има и близо 20 мача за младежкия национален тим, в който е играл редом с футболисти като Арда Туран. Именно заради двубоите в тези гарнитури той не може да се състезава за националния отбор на България.

Следващата цел, която Гюрхан си е поставил, е ясна – да заиграе в първия тим на Турция и треньор да му стане лично Гуус Хидинк. "Ако играеш в националния отбор, ще те гледат повече мениджъри и ще отидеш да играеш на Запад", споделя Гюрхан.

Въпреки че от доста години той живее в Турция, всяко лято се прибира в България. Дори често през лятото може да бъде забелязан в черноморския курорт Слънчев бряг. Когато Гюрхан е ангажиран, неговото семейство отива на гости в Истанбул или в Анталия.

От престоя си във Фенербахче българинът остава приятел с голмайстора на английската Висша лига за миналия сезон Никола Анелка.

"След мача между Челси и Фенербахче от Шампионската лига той дойде в хотела ни и ми подари своя  фланелка на Челси. Когато имаме възможност, се чуваме. По лагери винаги сме били заедно. Иначе съм в отлични отношения с Роберто Карлуш, Емре Белоозлоглу, който според мен е най-големият турски футболист, Алекс...".

Само на 22 години Гюрхан Гюрсой може да се похвали с кариера, за която хиляди деца у нас мечтаят – титли, купи, рекорди, Шампионска лига...

Hat:
Дано тази история не бьде само мечта а реалност за много наши сьбратя помаци.Тя сьс сигурност е и мехлем за душите им.Някой някаде беше написал тук вьв форума,че най голямото предателство кьм самият себе си това е отчаянието.Пожелавам истински помашки кураж на сьбратята си и нека той с помоща на Всевишният бьде вьзнаграден с успех.Страдахме прекалено дьлго сигурен сьм бьдещето ще е по добро,ние го заслужаваме.

Seiko:
Преди известно време бях в едно планинско село в Испания  по-работа. На 800 метра надморска височина климата  в това село е много близък до този в нашите села /Имам предвид  преди  всичко селата от Чеч / Това което ми направи най-голямо  впечатление там бяха нивите досущ приличащи на нашите, и всички те бяха засяти или с маслини или с грозде или с бадеми / Едни от най-скъпите ядки в европеиските супермаркети  са бадемовите достигащи до 2-3 евро за 250 грама / Извън селото видях построени доста овчарници  и краварници,видах и доста стада с овце и крави В самото почти село има един голям сладкарски цех , по-голяма част от продукцията си които изнася в чужбина , и голяма кооперативна винарска изба /Испания е един от най-големите винопроизводители в света / Мисля че ние можем да почерпим опит в това отношение от  Испания.

Малки ниви засяти с бадеми.

Нива с маслини.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version