Български > Дискусии

Тютюна- шанс за Помаците 2014- 2020 г.

<< < (42/59) > >>

Svetla:
Ей големи говеда са тия търговци - все ще изнудват производителите!Според мен ви правят номера, трябва да се изчака и запази продукцията.

SIVEK:
Tютюна е много труден за опазване когато е калъпясан когато времето е студено и сухо бързо губи килограмите си  исушава се когато е влажно приема влага и се получава мухъл от който тютюна губи качеството си а от там и неговата цена пада.Най доброто време за тютюна е преди нова година да се обработи и да се предаде на изкупвачите.Тогава тютюна е с най добри показатели.Но изкупчиците нарочно забавят своета кампания по изкупуването като поставят производителя в ситуация от която имат печалба единствено прекупвачите.Производителя няма никакъв избор от една страна продукцията която е произвел се разваля от друга парите които очакват да вземат за да засадят новата продукция се забавят и провалят цялата година.Така от цялата работа губи единствено производителя.

Hat:

--- Quote from: Svetla on February 05, 2011, 22:51 ---Ей големи говеда са тия търговци - все ще изнудват производителите!Според мен ви правят номера, трябва да се изчака и запази продукцията.

--- End quote ---
Ей големи "говеда" са тия дето все ни поучават,какво да правим без значение,че нямат никаква представа от някои неща.По навик от минали времена предполагам,когато смятаха,че нямаме "глави".

Svetla:
Така е, Хат, аз нищо не разбирам от тютюн и вероятно в твоите очи съм крава,  но ако прочетеш отначало рубриката ще видиш, че най-доброто време за изкупуване на тютюна е преди 31 декември. 
Според теб ДПС не знае ли това? А изкупуващите тютюна? А производителите?

Ето една статия точно по тези въпроси:

Знаят ли в София как се гледа тютюн?

„Знае ли Дянков как се гледа тютюн?! Знае ли Борисов как се гледа тютюн?! Знаят ли в София как се гледа тютюн – 3 лева килото, а на летището едно кафе е 3,60!!!”.

http://sulla.bg/2011/01/28/1971.html

Hat:

--- Quote from: Svetla on February 07, 2011, 11:02 ---Така е, Хат, аз нищо не разбирам от тютюн и вероятно в твоите очи съм крава,  но ако прочетеш отначало рубриката ще видиш, че най-доброто време за изкупуване на тютюна е преди 31 декември. 
Според теб ДПС не знае ли това? А изкупуващите тютюна? А производителите?

Ето една статия точно по тези въпроси:

Знаят ли в София как се гледа тютюн?

„Знае ли Дянков как се гледа тютюн?! Знае ли Борисов как се гледа тютюн?! Знаят ли в София как се гледа тютюн – 3 лева килото, а на летището едно кафе е 3,60!!!”.

http://sulla.bg/2011/01/28/1971.html

--- End quote ---
Светле не искам да се обиждаш на хората които отглеждат тютюн до болка им е ясно кога и как трябва да се изкупи тютюна и смятам,че наистина нямат нужда от нравоучители.Имат нужда от помощ,сьдействие,сьчувствие и от някой,който час по скоро да сложи край на тази трагедия.Безкористно подкрепям исканията им и ненавиждам политиците,които се опитват да трупат дивиденти на техен грьб и смятам,че хората трябва ясно да покажат това,като не допускат протеста им да придобие политически отенак.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version