Български > Дискусии

Тютюна- шанс за Помаците 2014- 2020 г.

<< < (49/59) > >>

KaraIbrahim:
   Хе-хе, botev, като си представя какви мафиоти са тези,които произвеждат тютюна,тъжно ми става.
Виж,относно зърнопроизводителите има известна доза истина.Но само толкова.Защото повечето от тях са си честни и почтени фермери.

botev:

--- Quote from: KaraIbrahim on April 09, 2012, 23:43 ---   Хе-хе, botev, като си представя какви мафиоти са тези,които произвеждат тютюна,тъжно ми става.
Виж,относно зърнопроизводителите има известна доза истина.Но само толкова.Защото повечето от тях са си честни и почтени фермери.

--- End quote ---
Не съм съгласен за едни да има,за други не! Обясни ми защо за производителите на картофи да няма дотаци, а за тютюна да има и после ще се смеем заедно! ;) :D

KaraIbrahim:

--- Quote from: botev on April 10, 2012, 15:11 ---Не съм съгласен за едни да има,за други не! Обясни ми защо за производителите на картофи да няма дотаци, а за тютюна да има и после ще се смеем заедно! ;) :D

--- End quote ---

Принципно си прав. Само дето концепцията ти е объркана  ;D
Ти предлагаш равенство чрез премахване на дотациите на едни,защото за другите няма.А е редно да има и за едните,и за другите.Така,както е в цяла Европа.Практиката показва,че земеделие без субсидии не може да се развива добре. 

tersid:

--- Quote from: botev on April 10, 2012, 15:11 ---Не съм съгласен за едни да има,за други не! Обясни ми защо за производителите на картофи да няма дотаци, а за тютюна да има и после ще се смеем заедно! ;) :D

--- End quote ---
За6тото при вложени сто лева, титунжията изкарва 150  а компиржията 200 и За6тото от титуна влизат над 2 милярда данаци и акцизи ,а от компира нема леф .Това е принипа на финансиранията - даи ми и 6те ти дам и даи ми да им дам.Разбра ли ся.

ibrahim65:
Някой хора не могат да четат,ама какво да се прави сигорно е имало случай в живота им когато някой ги е потупал по гърба и това им се е отразило.
Сега и аз съм против тези дотации, нека да им платят истинската цена пък добавките да ги дава за отглеждане на кучета в София ако ще.
Имах един случай в предприятието което работих по време на комунизма.Отрязаха ни от заплатите, причината беше не испълнение на плана.До тук добре въпреки че работихме на акорден нарят, или това преведено е че всичко си има разценки и каквото си искараш ти се заплаща.На следващият месец ни събраха на събрание и ни наградиха с парична сума за преиспълнение на плана.Това преведено беше отчитане на деиност.Наз трябваше да взема наградата и да благодаря.След като благодарих си позволих да попитам от каде са тези пари знаех много добре предприятието какъв стоков оборот имаше.Нямаше одговор защото това бяха нашите пари от предишният месец.Или вие сами си вадете извод.

А сега още един път ще просна този пост та дано ХРИСТО ботев си направи трудът да го прочете за да види кой печели от тютюна та тогава да казва с какво е съгласен.
Политиката е проста с тютюна се занимават ПОМАЦИТЕ затова някой хора си позволяват такива неща.

http://eltimir.ucoz.ru/news/zagovort_sreshhu_tjutjuna/2011-06-06-2075#comments

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version