Български > Дискусии
Тютюна- шанс за Помаците 2014- 2020 г.
KaraIbrahim:
Пазар за тютюна има!В София масово се търси тютюн,защото пушачите не могат да си позволят да купуват неимоверно скъпите цигари.И вратичка за продаването му също има - може спокойно да се транспортира и продава ненарязан тютюн.Въпрос на договорка между продавача и купувача.И няма нарушение на никакъв закон.Дерзайте,помаци!Спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се.
Seiko:
Тютюна : Болка , носталгия и надежда на помака. Колкото и да звучи парадоксално или тривиално, тези три думи окачествяват отношението на помаците към тютюнопроизводството.От опит знам че тютюна се е нагнездил в ежедневието на хората ни подобно на бита и традицийте.От близо 100 години той е един от основните ни поминаци,стратегически ,жизнено важен за нашето оцеляване.Въпреки трудностите помаците /а и не само/ продължава да го сеят и да се борят за неговото налагане като основен отрасъл и за в бъдеще. И е много правилно това! Аз не съм икономист, нито човек които да се занимава с писане на концепций за преоритетите на нашата икономика или по-точно селското ни стопанство, но в едно съм сигурен : - тютюнопроизводството не случаино са го нарекли „ зеленото злато „ това ще е отрасълът на България които ще и донесе много и истинско злато за в бъдеще.Недалновидната политика на нашите политици затриха руския пазар . Нашите марки цигари които руснаците още смятат като свои : „Стюардеса“, „БТ“ „ Феникс“ „ Родопи“ „ Арда“ и още много други вече са заменени със „ Маолборо“ Ротмънс „ „ Кент“ и другите подобни марки на големите цигарени световни акули.Но забележете във всичките тези известни марки нашиат ориенталският тютюн се слага само като подправка.Изкупуват ни го на безценица за да могат да си подобрят качеството на техният нарязан тютюн които не струва.Но защо нашите политици не погледнат във Европа статистиката и да видят че тютюнопушенето се увеличава , въпреки забраните.В това отношение ние си приличаме с европеиците, може да не купи дрехи или кола но за цигари и пиене ще се намери.Мога да пиша още много по-този въпрос но незнам дали само ще си остане като глас във пустиня.Аз мога само да посъветвам тютюнопроизводителите като приятел , да не си оставят да им отнемат този отрасъл.Една година подведени всички се юрнаха да сеят лук и накрая го изсипаха по-деретата.Тези които бяха постояни и си сееха тютюн им го изкупиха тогава прeскъпо.Не правя реклама на цигарите, аз съм и непушач но за болшинството хора във днешният напрегнат живот изпушването на едне цигара е глъдка спокоиствие, макар и само за миг.
BG POMAK:
Други селскостопански култури ЧОДЖУМ. Тенденцията в бъдеще в Европейския съюз да се забрани изцяло тютюнопушенето. вашия регион също е в Европейския съюз. Такива като вас продължават за заблуждават нашия помак. Алтернативни култури на тютюна бол. Предлагам да се поканят специалисти в сайта, които разбират от тази материя и да съветват хората в правилната посока. Моята посока е строителството, а твоята, ако е история, отивай си в каменната ера и чопли там.
skoti3:
--- Quote from: BG POMAK on July 26, 2012, 10:43 ---Други селскостопански култури ЧОДЖУМ. Тенденцията в бъдеще в Европейския съюз да се забрани изцяло тютюнопушенето. вашия регион също е в Европейския съюз. Такива като вас продължават за заблуждават нашия помак. Алтернативни култури на тютюна бол. Предлагам да се поканят специалисти в сайта, които разбират от тази материя и да съветват хората в правилната посока. Моята посока е строителството, а твоята, ако е история, отивай си в каменната ера и чопли там.
--- End quote ---
Да бъда честен и строителството не е това, което беше. Може с това да се занимаваш. Но представи си повече хора да се юрнат към строителството, дали ще има работа за всички едва ли. Но този сектор пострада най-много от кризата. Земеделието е хубаво нещо, но много стоки отвън подбиват цените зависи от цените. И това е въпрос на късмет до някъде. Един комшия нямаше почти никаква печалба тази година заради много продукти от Гърция. Истината е в образованието. И почти всички го правят.
Seiko:
--- Quote from: BG POMAK on July 26, 2012, 10:43 ---Други селскостопански култури ЧОДЖУМ. Тенденцията в бъдеще в Европейския съюз да се забрани изцяло тютюнопушенето. вашия регион също е в Европейския съюз. Такива като вас продължават за заблуждават нашия помак. Алтернативни култури на тютюна бол. Предлагам да се поканят специалисти в сайта, които разбират от тази материя и да съветват хората в правилната посока. Моята посока е строителството, а твоята, ако е история, отивай си в каменната ера и чопли там.
--- End quote ---
Грешиш аз също се занимавам със строителство .Имам малка фирма за ремонти и реставраций на стари апартаменти и къщи, само че в Западна Европа. Но моето семеиство цял живот се е прехранвало от тютюна.Мога да кажа че аз съм израстнал сред тютюневите лехи и нивите.Нямам никаква изгода да ги подвеждам хората.Почти всички помаци са специалисти в отглеждането на всички видове селскостопански култури.Само липсва земя която да се напоява ,и пазар.Ако държавата осигури последните две неща на, нашите хора не им трябват кои знае какви ТКЗС-арски специалисти ,агрономи,икономисти,бригадири,звеноводи,домакини и т.н.Веднага ще се ориантират и ще превземат Европа със своята екологически чиста продукция.Но уви засега държавата спи.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version