Български > Дискусии

Тютюна- шанс за Помаците 2014- 2020 г.

<< < (13/59) > >>

mustafa_b:
Не става дума за пазара на тютюн. Тази година се изкупиха всичките произведени количества тютюн в района. Лично аз имам преки наблюдения върху три населени места, в които не е останал нито един стрък неизкупен тютюн. По информация от мрежата разбирам, че само 10% от произведения тютюн в БГ се изкупува от Булгартабак, останалото се изнася от чуждестранни фирми.

Това, за което стачкуват в мемента тютюнджиите, са премиите. Досега те се изплащаха от държавния бюджет. За реколта 2009 премиите трябваше да се изплатят до края на календарната година. От новото правителство се оправдаха, че е нямало средства в настоящия бюджет. В Бюджет 2010 не е заложен нито един лев за целта. Според договореностите с ЕС след 2010 година тютюнопроизводството няма да се субсидира от държавата, което не значи, че няма пазар на тютюна. Пазар ще има докато се пуши. На каква цена обаче, ще покаже времето.

Kaplan:
Пазар за тютюна винаги е имало и ще има. Няма добри цени за него!!
  Кутия цигари скочи на 4-5 лв, а цената на килограма тютюн средно е 3-4 лв!
И за капак на всичко спират допълнителните субсидии за произведителите!

десс:
Тютюна отдавна е в частни ръце-не можете да недоволствате срещу държавата като друг определя цената.
Мисля,че е време  сдружението на тютюневите производители да почне да работи-да си се разберат под каква цена да не се продава тютюн-по този начин ще могат да определят сами цената.

Kaplan:

--- Quote from: десс on December 23, 2009, 19:10 ---Тютюна отдавна е в частни ръце-не можете да недоволствате срещу държавата

--- End quote ---

Aми  ние чии граждани сме?-щом неможем да се оплачем на нашата България, то каде....може би трябва да търсим сметка от  Гърция или Турция....?

десс:

--- Quote from: suleiman94 on December 23, 2009, 19:28 ---Aми  ние чии граждани сме?-щом неможем да се оплачем на нашата България, то каде....може би трябва да търсим сметка от  Гърция или Турция....?

--- End quote ---
То можете да си се оплаквате ама дали зависи от нея-не може държавата да се намесва в частни взаимоотношения.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version