Най-напред искам да се извиня за лошото качество, но по това време на денонощието не ми се разбръмчаваше скенера, та снимах с фотоапарата. Значи това е от книгата
"Чечкият говор" на Румен Сребранов. Не съм снимал всички материали поради две причини: 1) не е коректно спрямо автора; 2) книгата може да се купи по интернет от всяка точка на земното кълбо за скромните 6 лева от следните книжарници:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
Register or
LoginВ книгата има доста материали за селата Абланица, Боголин, Вълкосел, Слащен, Туховища и Годешево, както и доста полезна историческа и етнографска информация за целия Чеч. Поместени са съчинения, легенди, песни и други фолклорни материали. С някои неща в книгата не съм съгласен, като например начина, по който са представяни някои данни, но все пак книгата е полезно четиво за всички, които се интересуват от този край.
Ето за историята на Годешево, Туховища, Вълкосел и Слащен:
Register or
Register or
Register or
Register or
LoginЕто за имената в Туховища:
Register or
Register or
LoginОт тук нататък и да ме молите, няма да снимам. Съвест не ми дава - книгата струва 6 лв, има я по книжарниците и може да се поръча дори от чужбина. 6 лв не са много пари. Надявам се г-н Сребранов да не ми се сърди за горните 6 страници. По-скоро нека да го приеме като малка реклама