Български > История

Село Туховищa

(1/122) > >>

Ерол:
Тъй като дискусията която се водеше в темата за селото в раздела "Фотогоалерия" не беше свързана със "Фотография", пускам тука тема, в която може да се говори за историята на селото, и в тази тема ще се слеят коментарите от другата тема, които не са свързани със "Фотография"

------------------------------------------------------------------------

Писах собщение на братовчеда ми които прави снимки на селото и го помолих да направи, но не иска да влезе в гробето да направи.
Там си е много страшничко, дори и мен ме беше страх да направя, но успях да направя няколко снимки на гробето на долната махала, а на некропола имам много снимки но не се вижда много защото са само тикли побити в земята, няма никакъв надпис нито разкопан гроб в некропола.
ето снимки с които разполагам на гробето и една от некропшола, на некропола съм направил много снимки, но са безразлични защото няма много за гледане, все пак, ако искаш можеш да ги потърсиш в You are not allowed to view links. Register or Login именувал съм ги "Tuhovishta's Necropolis" а ето трите снимки които имам на гробето на долната махала.извинявам се че са толкова рамазани

умрях от страх като влезнах там, имаше нещо като разкопан гроб, усмелих се само да надникна много малко, но нищо не се виждаше, как ли пък да направя снимка.

Nazmi:
Много си искрен,разбирам :).Ставаше въпрос за тези камъни дето ги изпочупиха ,но все има още запазени,напролет като се постопли помоли някой да снима знам че има още.Благодаря за труда ти!

Whitesnake:
Izviniavaiate, no moga li da vi popitam, koi i koga e izpochupil tezi pametnici?

Nazmi:
You are not allowed to view links. Register or LoginIzviniavaiate, no moga li da vi popitam, koi i koga e izpochupil tezi pametnici?

--- End quote ---
  Местните хора,не българите.Местните комунисти партийци и тези дето искаха службица като нищо ходеха с чукове- тукмак по местномu и дробяха тези камъни запазени от векове с арабски надписи!

Ерол:
но къде са запазени тия камъни?? или още си са на горбището??

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 
Go to full version