Български > История
Село Туховищa
rsrebranov:
Абе човек, едно е да отидеш за някой ден в някое селце, друг е да те приемат за част от тях. Антонина си ходи като гост. Какво й разбира главата, освен от някъде нещо да изпадне за малцинствата. Що къде такива хора с разни проектчета по разни фондацийки, хайде сега, познаваме се. А между другото, моят хазяин Мустаф агу си гледа редовно Скат и вика най-тържествено "прави са". И друго, една моя позната в селото в един харабийски разговор ми казва "Слушай какуо, нас помак ни можи да ни управи, а само болгарин". :-)
rsrebranov:
Ами и аз това се питам. Научил някакъв термин синкретизъм и си слага като аспирин за всяка болка. Абе човеко, ти да не мислиш, че хората не знаят какви са? Дори някои от тези хора се ядосват, когато започнат такива бръщолевения за помаци, турци, кумани, иранци и прочие. Разбери го, тези хора не искат да бъдат дамгосвани и отличавани по никакъв начин от другите. И друго, мюсюлманинът, ако и да е горд, си гледа интереса. Ако някой си мисли, че хората от тези краища са прости и някои им налива главите като кухи лейки, жестоко се лъже. Просто са много хитри. Знаем си номерата. У нас съм Рушан, навън съм Руслан. :-)
Metka:
--- Quote from: rsrebranov on May 20, 2009, 21:55 ---Ами и аз това се питам. Научил някакъв термин синкретизъм и си слага като аспирин за всяка болка. Абе човеко, ти да не мислиш, че хората не знаят какви са? Дори някои от тези хора се ядосват, когато започнат такива бръщолевения за помаци, турци, кумани, иранци и прочие. Разбери го, тези хора не искат да бъдат дамгосвани и отличавани по никакъв начин от другите. И друго, мюсюлманинът, ако и да е горд, си гледа интереса. Ако някой си мисли, че хората от тези краища са прости и някои им налива главите като кухи лейки, жестоко се лъже. Просто са много хитри. Знаем си номерата. У нас съм Рушан, навън съм Руслан. :-)
--- End quote ---
Nie ne bryshtolevim , nie s4itame 4e sme glasyt na pomacite.
Ina4e neshtata sa prosti - ti ni priemash takiva kakvito sme i nie te priemame takyv kakyvto si.
Imam edna ideq , kak da pribavish kym vagona si ot knigi koito si 4el, oshte edna kniga -
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1887.msg21710.html#msg21710
rsrebranov:
Ееееееее, хайде да ти дам един човек от Абланица и да говориш от негово име, да видиш какво щети каже. Или да речем Максим Чангалов от Слащен? Какво ще кажеш? Недей да казваш, че си гласът на мюсюлманите, щото можеш да говориш единствено от твое име и от ничие друго:-)
rsrebranov:
И не си правя самореклама. Просто няма да ми стигне времето да обяснявам всичко, още повече с това си изкарвам хляба и нещата не ми се побират само на Балканите. Знаеш ли какво е голям докторат и как се прави? Щото имам срок до края на юни за предаване. Спирам дотук, защото пак ще кажеш: умре циганката, дето те хвалеше. Дал съм линка, въпреки че там има нищожна информация.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version