Български > История
Село Туховищa
Metka:
--- Quote from: rsrebranov on May 20, 2009, 23:03 ---Но Тувища си заслужава голямо внимание за това, което крие. Имам и снимка, макар и неясна много, на Момини скали в Гърция, които се виждат от местността Огледалото. А говорът на селото не е единен - Горната маало има свой говор и малко по-различен оттози на Долната. А и акто погледнеш фамилните имена ще разбереш кой откъде е дошъл :-)
--- End quote ---
Не само Туховище, ами сичките помашки села имат скрити тайни.Има скрити тайни дори и за тебе.
Има тайни които никога няма да ги разбереш.
Защото освен това няма и да ги приемеш.
И не само това и за мене самият има тайни които аз немога да разбера.
Тука е мястото кадето достъпа за малка част от тгези тайни се случва.Стига да има какво да дадеш.
И стига да направиш така че да ти вярваме.
А помака го знаеш кво е, или си му приятел цял живот или не си му приятел цял живот.
Просто е.
rsrebranov:
Споко, аз имам приятели и винаги съм добре дошъл и прийот. Но не са официалните любезности и метани. Както правят на Антонина. Що се отнася до тайните на Туховище, аз визирах множеството местни имена по християнски светци, което е специфично само за това село, напр. МИ Богородица се среща само тук. :-)
rsrebranov:
Между другото, новият ми труд и районът, който изследвам граничи с Корничко-Брезнишкия край, дори малко навлизам в него. Имам и една студентска работа, но комай има преписано от книга на Йордан Н. Иванов. Напр. Лишаув рид от *Алишахов рид, срв. ФИ Алишахов в близкото село Голешово. :-)
Metka:
--- Quote from: rsrebranov on May 20, 2009, 23:22 ---Споко, аз имам приятели и винаги съм добре дошъл и прийот. Но не са официалните любезности и метани. Както правят на Антонина. Що се отнася до тайните на Туховище, аз визирах множеството местни имена по християнски светци, което е специфично само за това село, напр. МИ Богородица се среща само тук. :-)
--- End quote ---
Антонина е вегатарианка и неще ягнешко , канили см е я.
Но не е тя учения за които ти говоря.
И за света Богородица знам.
Ама не е така както думаш ти.
Така ти уидисва.
Сред помяците имя култ към Ана Мийрем.
Той идва от Анадола. Там също го има този култ.Ний казоваме на майките си Ана или Ания, Ання.
Има млого теорий за откриването на Америка.
rsrebranov:
Хех, такъв култ нема, бас ловим. Айде ша ми кажеш адин ден да идем в Тувища. Става ли. И от каде накъде ша сложат Богородица, а не това, дето ти си турнал. И друго такива опита за подмени на имена на празници с турски наименования са ми познати, напр. Гергиден да се представя за Едрелез. Хех, това го правят надъхани старци, които преди да почнат да ходят в джамията, са си поркали ракийката в кръчмата. Моля ти се. Знаем си номерата. Не на мен тези. И Света Пьотка има, и СветекИле има, и Корс има. Моля ти се, това не са случайн неща.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version