Български > История

Село Туховищa

<< < (31/122) > >>

Nazmi:

--- Quote from: Nazmi on May 22, 2009, 04:44 ---Здравейте на всички, Аз съм Зюлкера и искам да Ви кажа да заповядате на 20 юни на празника "Прядой" в нашето красиво село, ще бъде много хубаво. Този празник е традиция която беше забравена за известно време, но през последните 3-4 години се възроди, и всеки следващ празник става по хубав и красив. Празника е по случай засяването  на тютюна (главния поминък в региона), по този повод се пекът агнета за опазване на реколтата, в миналото тук хората са отглеждали и много жито, защото сами са си приготвяли хляб. Заповядайте Туховища Ви очаква :)

--- End quote ---
  Зюлкера,Добре дошла във сайта и Форума ни. Много се радвам наистина да видя млади хора тук,при това селски от с.Туховища! Благодарим за поканата,надявам се Ерол Исметов да отрази празника.Не знам откъде пишеш,но предай поздрави на родителите ти,които сигурно познавам.Живи и здрави заедно.

Nazmi:
http://www.novamesta.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=29

Nazmi:
Статията е от преди 3 дни,а за снимките по добре е че са показали нещо отколкото нищо ;),все пак вестника е повдигнал важен проблем на местните хора!

Nazmi:
на 20 юни е празника"Прядой" в село Туховища! :)

balkans:
"С чаша вода, жаждата утоли.
Родители и близки, спомени."

Доброто благородно дело е роля, бликнала от собственото сърце.
Ивършителите на това благородно дело ще се споменават за вечни времена неговите дарители в село Туховище!

"Без Добро, живота ни става безмислен и в него няма по-добър акт от този да направиш добро .Колкото и микроскопично да е, то е едно благородно дело и нищо друго освен мисълта и топлината за направеното добро дело не можем да пренесем в онзи студен свят, който ни очаква след смъртта."

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version