Български > История
Село Туховищa
Nazmi:
Десетки-стотици хиляди помаци по света изкарват хляба и помагат на семействата в БГ.Доказано е,че емигрантите винаги помагат от сърце близките хора,родина,приятели. Това което аз публикувам за спонсорство и дарение от Мехмед Касапов е една малка част от живота и,една реалност на обикновен емигрант,без цел е.Човека си го боли за роден край.Дано повече има такива Помаци по света,нека не-забравяме нашата държава- България- ние сме част от това и да живеем заедно в земите определени от дедите ни и света.Света е признал историята на една държава над 13 века.
Dobrev:
Мерси за клипчетата от събора, Ероле и Назми!
Както повечето хора тук, не съм ходил никога по вашия край, но всичко изглежда познато. Може би защото много от нас са далеч от родните места, затова и такива клипчета ни напомнят какво сме оставили и от какво сме се лишили, в търсене на по-добър живот.
Ще си позволя да цитирам по памет думите на една от дъщерите на г-н Касапов, които наистина ми направиха впечатление.
"Когато си отидем от този свят, на надгробните ни плочи ще има две дати и едно тире помежду им: Роден - Починал. В това тире се крие целият ни живот: как сме живели, какво сме оставили след себе си и с какво ще ни запомнят хората около нас."
Едно от малките неща, които ни правят хора е способността да направим нещо за севап и да го оставим за бъдните поколения.
"По делата им ще ги познаете."
Когато един политик отиде и направи дарение, прави го показно, с цел да спечели симпатиите на хората.
Когато един обикновен човек отиде и стори добро, прави го от сърце и не търси отплата.
Дано се намерят повече обикновени хора, като г-н Касапов!
Поздрави!
Serif mkd:
--- Quote from: boyandobrev on August 14, 2009, 16:39 ---Мерси за клипчетата от събора, Ероле и Назми!
Както повечето хора тук, не съм ходил никога по вашия край, но всичко изглежда познато. Може би защото много от нас са далеч от родните места, затова и такива клипчета ни напомнят какво сме оставили и от какво сме се лишили, в търсене на по-добър живот.
Ще си позволя да цитирам по памет думите на една от дъщерите на г-н Касапов, които наистина ми направиха впечатление.
"Когато си отидем от този свят, на надгробните ни плочи ще има две дати и едно тире помежду им: Роден - Починал. В това тире се крие целият ни живот: как сме живели, какво сме оставили след себе си и с какво ще ни запомнят хората около нас."
Едно от малките неща, които ни правят хора е способността да направим нещо за севап и да го оставим за бъдните поколения.
"По делата им ще ги познаете."
Когато един политик отиде и направи дарение, прави го показно, с цел да спечели симпатиите на хората.
Когато един обикновен човек отиде и стори добро, прави го от сърце и не търси отплата.
Дано се намерят повече обикновени хора, като г-н Касапов!
Поздрави!
--- End quote ---
Selam Bojane !Konecno ama iskreno i od srce se soglasuvam vo celost so Tebe! Toa sto si go napisal ovde sakam potpolno da go zemam kako moe mislenje so seta pocit kon lugjeto koi pravat hajrat dela =sevapi (se nadevam ne Ti precat ovie arabiceski ama hubavi dumi - sega se seguvam malko i te molam da mi prostis-sepak postar sum od Tebe-) Toa treba da e pottik za site lugje da bidat humani bez ogled na vera, nacija,boja na koza i tn ..Golem selam i pozdrav za takvite!!! Allah da gi nagradi!!!
Rahmie:
Blagodarya za truda ti Erole i Nazmi ...
Kato pusnah parvoto video napravo mi se napalniha ochite. Naistina i nie pomatsite mojem da varshim dobri dela. Dobar primer za tova e Mehmed Kasapov. Imam dosta poznati i priyateli i daje rodnini ot Tuhovishte...- сем Калареви..
Stopli mi se dushta kato gledam naroda kak se radva, kak se radva che edin pomak e napravil za tyah neshto dobro, koeto shte ostane zavinagi v sartsata na horata...
Jalko samo che takiva sa malko sred nas.
Allah zdrave, dalag jivot i mnogo uspehi da dava na tsyaloto semeistvo Kasapovi a i na vsichki pomatsi, koito po nyakakv nachin varshat dobri dela...
A wish for good luck! (Even though you probably won't need it anymore!)
:)
jemal:
Blagodarnosti kam Erol i Nazmi za ka4vaneto na videomateriala v internet, pekrasni momenti ot praznika v selo Tuhovishta na 4 yuli 2009, tolkova mnogo blizki i poznati, tolkova mnogo toplina i radost, edno sabitie napravilo i nas sapri4astni i shtastlivi ot vidqnoto. Moite nai-iskreni pozdravleniq i kam Mehmed Kasapov i negovoto semeistvo, napravenoto ot vas naistina shte ostane zavinagi.Badete jivi i zdravi.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version