Български > История
Село Туховищa
mustafa_b:
--- Quote from: boyandobrev on August 14, 2009, 16:39 ---
Ще си позволя да цитирам по памет думите на една от дъщерите на г-н Касапов, които наистина ми направиха впечатление.
"Когато си отидем от този свят, на надгробните ни плочи ще има две дати и едно тире помежду им: Роден - Починал. В това тире се крие целият ни живот: как сме живели, какво сме оставили след себе си и с какво ще ни запомнят хората около нас."
Едно от малките неща, които ни правят хора е способността да направим нещо за Севапи да го оставим за бъдните поколения.
"По делата им ще ги познаете."
Когато един политик отиде и направи дарение, прави го показно, с цел да спечели симпатиите на хората.
Когато един обикновен човек отиде и стори добро, прави го от сърце и не търси отплата.
Дано се намерят повече обикновени хора, като г-н Касапов!
--- End quote ---
Впечатлен съм! Както от делото на Касапов, така и от думите на дъщеря му. И не на последно място - от мнението на Боян Добрев.
Сидхарта:
Браво на г-н Касапов, впечатлен съм от това което е направил, личи си че въпреки че много години го няма, родината винаги му е била в сърцето.
Nazmi:
--- Quote from: boyandobrev on August 14, 2009, 16:39 ---Мерси за клипчетата от събора, Ероле и Назми!
Както повечето хора тук, не съм ходил никога по вашия край, но всичко изглежда познато. Може би защото много от нас са далеч от родните места, затова и такива клипчета ни напомнят какво сме оставили и от какво сме се лишили, в търсене на по-добър живот.
Ще си позволя да цитирам по памет думите на една от дъщерите на г-н Касапов, които наистина ми направиха впечатление.
"Когато си отидем от този свят, на надгробните ни плочи ще има две дати и едно тире помежду им: Роден - Починал. В това тире се крие целият ни живот: как сме живели, какво сме оставили след себе си и с какво ще ни запомнят хората около нас."
Едно от малките неща, които ни правят хора е способността да направим нещо за Севап и да го оставим за бъдните поколения.
"По делата им ще ги познаете."
Когато един политик отиде и направи дарение, прави го показно, с цел да спечели симпатиите на хората.
Когато един обикновен човек отиде и стори добро, прави го от сърце и не търси отплата.
Дано се намерят повече обикновени хора, като г-н Касапов!
Поздрави!
--- End quote ---
Nazmi:
Благодаря ти Mustafa_b,..Бояне,това за Тирето Роден- Починал наистина се крие смисъла на живота ни. Самата реч на дъщерите на Мехмед бяха написани от сърце съвсем естествено половин час преди това. Самото Тире е целия наш съзнателен живот,а не роден починал,тирето между това сме ние,това е нашия живот какво сме оставили след нас.Наистина е много трогателно и истинско на хората оставили диря след себе се.
Ерол:
Лелеe.. помислих си, че съм само аз . Мене наистина много ми хареса речта на Ребека за тирето, даже две седмици ми се въртяха думите й от речта!.
Дори научих наизуст цялата част за тирето, много, ама адски много ми хареса тази част за тирето.
Жалко че не бях прочел преди това речта, за да мога да я преведа по-добре, така че и хората които не разбираха английски да почустват това което Ребека поиска да им предаде. Пет минути преди да започнат да говорят прегледах речтовете на две на три и тогава ги преведох, но все още съжалявам че преди празника, когато бяха написани , не останах при тях за да мога да изуча по-добре превода. Ерол
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version