Български > История
Село Туховищa
jemal:
--- Quote from: Erol_Ismetov on August 22, 2009, 16:11 ---Някои от форума чувал ли е за Георги Вулев?? Тои е бил учител по история в село Туховища преди 20 години, и е писал историята на село Туховища. Ако някои знае нещо за нег или за някои негов проект които е бил разпространяван публично моля да даде информция. Благодаря ви предварително.
--- End quote ---
Поздравления Ероле за публикациите разкриващи все повече и повече миналото и настоящето на село Туховища. Спомням си този енергичен пенсионер Георги Вулев, който в средата на 80-те бе учител в Туховища. Наистина той се бе заел да прави някаква история на селото като събираше с помоща на учениците различни предания, приказки, песни и легенди от селото. За съжаление нищо свястно не излезе от тази поръчка,тъй като всичките му усилия бяха насочени, както казва по горе Мустафа Б да доказва християнския произход на населението. Никой от селото не обърна сериозно внимание на материалите, който бе събрал.Ако нещо е останало от това би трябвало да се намира в архива на училището. Можеш да попиташ бившия директор Кемал Меджитов по въпроса.
samet_pomaka:
bij kakvo azmi mnogo prouchi vcichko po podrobno itocava pishi shoto izliza za tvoe cvdenie i za vcobshto moje bi imenata v tuhovishte cpecdialno gi cmenaha na 22 uni 1972 godina az bah minala 7 klac i cledvashtata godina shtah da cam 8 v celo slashten nama da zabrava kak edni hora doidoha da tarcat bashta mi i midjeto a az kato pooperena veche baih uchila konstitucdiata na balgaria ikato zapochnah da cpora c taih maika mi ce izplashi ime izgoni posle hodehme narochno na varshiloto poneje tm imashe hora c pushki a nie uj shte ci berem gologonki ot clivata no ni beshe intersno i do dnes ci cpomnam tezi hora te baha ot kochan i satovcha oshte edin pat ne barkai dati i godini mojej da proverish varhiva moje iaz da gresha no beshe tochno togava ne izkam da te obida az sam bila za ocmi a ti neznam pocle v8 mi klac baihme 9 uchenika o tuhovishte iveche c novi imena i ci cpomnam kogato ni vikaha na balgarcki imena i nie otkazvhme da ctavame icibagahme ot uchilishte otkazvahme da stavame da ni izpitvat a te ni pisheha dvoiki imahme tri spoka parvite dva sroka po vcichko imah dvoiki c izkluchenie po predmetite po koito sa me izvikvali po nomer a ne po ime mojete da proverite varhiva na uchilishteto v celo slashten no pocle vcichki clashtencki cauchenicdi mi ce pricmivaha uj cam bila drujinna vcelo pak cam dvoikarka azizmejdodrugoto ci ucheh urocdite no otkazvah da ctava na noo ime cled tova se iadosah imashe mnogo razpravii po direkcdita izapochnah ucilena podgotovka itaka zavarshih 8mi klac octanalite 8 ocanaha da povtarat govora camo zauchenichite ot nasheto celo ima mnogo ictorii cpecdialno na tazi tema no drug pat
Ерол:
--- Quote from: jemal on August 23, 2009, 18:21 ---Поздравления Ероле за публикациите разкриващи все повече и повече миналото и настоящето на село Туховища. Спомням си този енергичен пенсионер Георги Вулев, който в средата на 80-те бе учител в Туховища. Наистина той се бе заел да прави някаква история на селото като събираше с помоща на учениците различни предания, приказки, песни и легенди от селото. За съжаление нищо свястно не излезе от тази поръчка,тъй като всичките му усилия бяха насочени, както казва по горе Мустафа Б да доказва християнския произход на населението. Никой от селото не обърна сериозно внимание на материалите, който бе събрал.Ако нещо е останало от това би трябвало да се намира в архива на училището. Можеш да попиташ бившия директор Кемал Меджитов по въпроса.
--- End quote ---
Леле, какви са били гадни тия хора, не мога да повярвам че са пращали хора да промиват мозака на учениците.
Все пак Чечлия ме предопреди да не вярвам във всичко което намирам за нашият регион, тъй като има хора като този които казваш, които само се опитват да намерят нещо невярно.
Но все пак мисля че в това което е писал той ще има нещо вярно, нещо което не е свързано с това което тои се е опитал да прави.
Благодаря за информцията Джемал.
mustafa_b:
Ерол, в нашето училище (с.Корница) в кабинета по история имаше изложено едно "родословно дърво". На него беше "илюстрирано" родословието на големите родове в селото, като същите започваха с някакви християнски имена, преминаваше се през мюсюлманско-християнски, само мюсюлмански и накрая "обратно към корените" - пак християнски.
Пропаганда, какво да се прави - такива бяха времената, а училището бе идеално място за целта. Лошото е, че тази пропаганда продължава и днес.
Сидхарта:
Ероле, не искам са ти давам съвети защото ти надали се нуждаеш от такива ,но само искам да спомена че е най добре сам да търсиш и проверяваш и да си правиш изводи защото понякога човек неволно може да се заблуди, опирайки се на нечии умозаключения.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version