Български > История

Село Туховищa

<< < (55/122) > >>

Ерол:

--- Quote from: mustafa_b on August 24, 2009, 12:46 ---Ерол, в нашето училище (с.Корница) в кабинета по история имаше изложено едно "родословно дърво". На него беше "илюстрирано" родословието на големите родове в селото, като същите започваха с някакви християнски имена, преминаваше се през мюсюлманско-християнски, само мюсюлмански и накрая "обратно към корените" - пак християнски.

Пропаганда, какво да се прави - такива бяха времената, а училището бе идеално място за целта. Лошото е, че тази пропаганда продължава и днес.

--- End quote ---
Не мога да разбера какво толкова имат тези хора срещо нас или нашата религия. Всеки е свободен сам да решава кои път ще вземе.
Виждал съм много различни хора по даржавите в които съм бил, но по расистки от тези в България не съм виждал никъде. Не мога да повярвам че може да съществуват тези хора за които в момента говорим.

Е, все пак има и добри хора българи които познавам и се раздвам че те не са се превърнали в това което днеска е "на мода" да започнем да мразим всички помаци и турци.
И България някои ден ще напредне, но никои не знае все още кога ще доиде този ден.

Ерол:

--- Quote from: ves.K on August 24, 2009, 13:14 ---Ероле, не искам са ти давам съвети защото ти надали се нуждаеш от такива ,но само искам да спомена че е най добре сам да търсиш и проверяваш и да си правиш изводи защото понякога човек неволно може да се заблуди, опирайки се на нечии умозаключения.

--- End quote ---
Аз обикновено не чета нищо свързано със помаците, и единствената причина е това, че повечето неща написани са лъжи. От всякъде се опитвам да измъкна информация за Туховища, но то няма такава която да е била проверена дали е вярна и дали има смисъл в написаното. И по принцип аз мисля че е нелегално да се публикуват книги в които се пишат неща които не са проверени дали са вярни или не, но все пак такава държава сме че вече всеки може да си пише какво си иска за нас помаците, а най-лошото е че хората които го четат (някои християни) вярват в абсолютно всичко всичко което написано там.

Сидхарта:
Виж Ероне не всичко написано е лъжа повярвай ми а и това че автора даречем се окаже друговерец не бива да е критерий за обективност-според мен човек е хубаво да се запознае със всичко писано и после сам да си прави изводите и да отделя истината от лъжата.

mustafa_b:

--- Quote from: ves.K on August 24, 2009, 13:14 ---Ероле, не искам са ти давам съвети защото ти надали се нуждаеш от такива ,но само искам да спомена че е най добре сам да търсиш и проверяваш и да си правиш изводи защото понякога човек неволно може да се заблуди, опирайки се на нечии умозаключения.

--- End quote ---

Да, разбира се. В крайна сметка човек вижда в изследванията си това, което иска да види, а не което е в действителност.

Ерол:

--- Quote from: ves.K on August 24, 2009, 13:25 ---Виж Ероне не всичко написано е лъжа повярвай ми а и това че автора даречем се окаже друговерец не бива да е критерий за обективност-според мен човек е хубаво да се запознае със всичко писано и после сам да си прави изводите и да отделя истината от лъжата.

--- End quote ---
Не, аз не казвам че като автора е друговерец вече нищо от написаното е истина.
То разбира се че не всичко е лъжа, но все пак не можеш да прочетеш книгата и да кажеш със сигорност "това е истина", "това е лъжа", "това не е напълно ввярно" поне аз не мога.
И цитирам думите на Чечлия "Просто в българската литература има много откровени лъжи"

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version