Български > История
Село Туховищa
Kaplan:
EROL-e shte mi kajesh li zashto stranicata na selo Tuhovishta ne moje da byde vidqna?
Nqkakyw problem li ima ili oshte nqma takava??
Ерол:
--- Quote from: suleiman94 on September 30, 2009, 19:32 ---EROL-e shte mi kajesh li zashto stranicata na selo Tuhovishta ne moje da byde vidqna?
Nqkakyw problem li ima ili oshte nqma takava??
--- End quote ---
Не знам защо става този проблем със страницата на Туховища, но само може да се разглежда из Internet Explorer, аз ползвам Opera и иаз нея не ми отвяаря страницата, нито пък из Mozilla Firefox. Не знам защо се получава това, пробвах да оправя проблема но не може...
http://tuhovishta.hit.bg/
Nazmi:
Отдавна съм замислил да представя местния диалект и говор на хората от с.Туховища.Имам много събрани изрази и думи типични за селото! В това отношение ми помогна ,местен човек,който от години е събирал думи и идентичности от разговорния език на местното население,което и до днес е уникално запазено! Достатъчно е например в Туховища да кажеш "Хо"- което значи- Да,или лети дожд-вали дъжд,. Системата е да се подредят езиковите форми за да се види идентичноста и местния диалект който е уникален за местните хора,като малка част от помашкия говор.
Kaplan:
--- Quote from: Erol_Ismetov on September 30, 2009, 21:26 ---Не знам защо става този проблем със страницата на Туховища, но само може да се разглежда из Internet Explorer, аз ползвам Opera и иаз нея не ми отвяаря страницата, нито пък из Mozilla Firefox. Не знам защо се получава това, пробвах да оправя проблема но не може...
http://tuhovishta.hit.bg/
--- End quote ---
О.К. Ерол не се притеснявай. Просто много ми се искаше да разгледам страницата за Туховища!
Nazmi:
Уточних малки корекции и допълнения за кадрите от филма" Откраднати очи" заснети в село Туховища.Понеже доста форумници имат проблем с Vbox7 ги представям за улеснение в You Tube кадрите заснети в селото.Кадър1 е сниман пред родния ми дом, дето тръгва отначалото Айтен до другата Билюкбашиевата/ Пачовата/ къща-курбана от0до 2 мин! calıntı gözler (bulgar zulmü)3 Кадър2 В началото на филма,когато колоната изселници за Турция е снимано на Долната вода/ превърната днес в мини парк за отдих/,та оттам потеглят с колите.. Населението и хората са основно от Туховища. calıntı gözler (bulgar zulmü)4 ...И още един кадър 3 от селото когато колоната тръгва през местноста" Папалив дол" надолу човека който взима ключа да варди къщата е аго Селим Каларев0:24-1:37 пред старата Чаушева къща! Кадър3 calıntı gözler (bulgar zulmü)5
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version