Български > История
Село Туховищa
Seiko:
Село Туховища назад във времето.
Махалите „ Каладживо” „Матриво” и „ Долната махала”
Ерол:
--- Quote from: Sevim on November 15, 2009, 16:50 ---Село Туховища назад във времето.
Махалите „ Каладживо” „Матриво” и „ Долната махала”
--- End quote ---
УАУУУ!!!!!! Уникална снимка Севим!!!! Невероятна е!! Благодаря ти адски много за снимакта, за първи път успявам да видя толкова стара снимка на нащо село. А знаеш ли от коя година е?
Аз преди време бях събрал стари снимки на Туховища но ми се изгубиха :( но не бяха по стари от 1970 г.
Тази която си дал ти е УНИКАЛНА!!
Seiko:
Мисля че е 1945-1950 г. но не съм много сигорен.
Kaplan:
Мисля, че на тази снимка се вижда ясно как селото в миналото е било разделено на две части или както съм чувал от много стари хора :горно Тувище и долно Тувище: Чувал съм, и че някога двете части на Туховища, хората са живеели почти като две отделни села.
Nazmi:
Мехмет Касапов - ще бъде на гости в родното село- Туховища.Като местен човек цени хората,помагал е и ще помага от сърце,като възроди местния отбор Граничар,Песента- "Химна на помаците " - създадена от него през 1991 г http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2356.15.html Песен за помаците - Untitled
, дарението за реставрация на центъра на село Туховища..... помоща оказана на стотици хора давайки им работа при него в САЩ/... Бъди жив и здрав и един от нас! Не знам дали много хора от нас се замислят какво е да имаш истински приятел/ и/. В един момент от живота ни когато се случи нещо с нас виждаме това.Приятеля,истинския приятел е повече от роднина,живота го е показал.В трудни моменти на нас приятеля истински подава ръка.Радвам се,че тук в тази тема която отворих можем да споделим това.. Пиша това е истинско,особено когато си сам в чужбина приятелите от детството и доказани винаги са първи на помощ за всичко. Изплела съм ти Мехмеде два чифта бели чорапи..... 05
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version