Български > История

Село Туховищa

<< < (67/122) > >>

Nazmi:

Nazmi:
Видео-материалите са от Метка,Ади и @Ахмет.Прехвърлих ги в тази тема за улеснение на емигрантите преселници от с.Туховища.

Nazmi:
 На снимката-отляво @Ахмет,Майка ми Фатме,дайчо Исмет Касапов,дайчо Мехмет Касапов/ САЩ/,Метка от Брезница,брат ми Абаз.ПС- на Байрама ноември 2009г.

mustafa_b:

--- Quote from: Nazmi on November 23, 2009, 01:17 --- Ерол Исметов- дете талант на Туховища! Владее перфектно испански,английски/ беше преводач на семейството на М.Касапови от САЩ при предстоя им в Туховища.Като добавим и стремежа му за познание в областа на историята, на компютрите е полза на помаците бих казал,че Ерол наистина има  много добро бъдеще. Нека ценим такива хора от помаклъка и да даваме шанс за развитие./ .Поздравление и за Рафи/ познавам родителите на момичето/.Нямам впредвит тази кавърверсия/ а факта, че на тези негови години наистина това което прави и се стреми е повече от похвално!Rafi & Erol- Nazad, nazad, mome Kalino

--- End quote ---

Rafi & Erol- Nazad, nazad, mome Kalino

Интересно клипче. Ероле, искам да те попитам относно носията на момичето в клипа. Това помашка носия ли е? Защото на мен много ми прилича на възрожденските, налагани в селата ни по време на ВП. Определено има разлика от носиите в тази снимка :

Ерол:

--- Quote from: mustafa_b on December 07, 2009, 15:38 ---Интересно клипче. Ероле, искам да те попитам относно носията на момичето в клипа. Това помашка носия ли е? Защото на мен много ми прилича на възрожденските, налагани в селата ни по време на ВП. Определено има разлика от носиите в тази снимка :
--- End quote ---

Носиите не бяха наши, бяха ни предоставени от училището. Не мисля това да е възрожденска носия тъй като в училището едва ли ще пазят такива носии. Все пак аз не разбирам от тези неща, и не мога да ти отговоря с точност.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version