Български > История

Село Туховищa

<< < (68/122) > >>

mustafa_b:
Благодаря, това обяснява нещата. Носията не е помашка.

Seiko:

С.Туховища - назад във времето. Една красива Тувищенка с типичното за
тогава местно облекло.

Metka:

--- Quote from: Sevim on December 08, 2009, 12:58 ---
С.Туховища - назад във времето. Една красива тувищенка с типичното за
тогава местно облекло.

--- End quote ---

Sevim, изненадан съм много приятно .
Та аз за първи път виждам нещо подобно от Туховища.
Като бяхме в село Туховища , видях много млади хора които очевидно разбират и от интернет и компютри.
Нима за вашето село само - двама или трима са в състояние да показват самобитноста на селото ви?
Паметта ви, историята ви?
Нима само се интересувате от Николай Славеев и песента - "Назад, назад моме Калино" която песен не е от Туховища?
Иначе аз съм сигурен че имате какво да покажите.
Обаче страхът ви е огромен.
А би трябвало да не е така.Та сега вече сме в Европейският съюз , видях там и знамето сте окачили на кметсвото ви :

Ами тези красиви  но изоставени къщи, няма ли кой да ги реставрира или пък да направи проект за кандидатсване от Европейски фондове:

- Знаеш ли че нощувката на един човек в подобна реставрирана къща в Ковачевица струва - над 70 евра за една вечер!?

Ето една такава къща в Ковачевица , което е добър пример:

Seiko:
Метка ! - Същите въпроси съм си ги задавал и аз.Мисля че в нашето село
може да се развие селският туризъм подобен на този в Ковачевица. Има
всичките условия за това ; -стари самобитни къщи,прекрасна природа ,чист
планински въздух .Липсват инициатива и реклама за да може богати хора
от България и от Европа  да се заинтересуват от селото ни.Благодаря ! ! !

Ерол:

--- Quote from: Metka on December 08, 2009, 13:30 ---Нима за вашето село само - двама или трима са в състояние да показват самобитноста на селото ви?
Паметта ви, историята ви?
Нима само се интересувате от Николай Славеев и песента - "Назад, назад моме Калино" която песен не е от Туховища?
--- End quote ---
Здравей Метка, искам да ти отговоря подред на някои неща които си споменал в отговора ти.

За въпроса цитирам "Нима само се интересувате от Николай Славеев и песента - "Назад, назад моме Калино" която песен не е от Туховища?" какво искаш да ти кажа? Ние в никакъв случай не сме се снимали за да се покажем пред хората, ние сме се снимали за забавление и сме го качили в интернет за да могат да го гледат наши приятели и които случайно папдне на клипа. Не мисля че правиш добре като сравняваш цялото село че е заинтересувано на тази тема като ние с Рафи не представляваме селото.

А за другото което искам да ти отговоря е че всеки човек от Туховища заинтересуван за исторята му и за произходите му иска да знае възможно най-много неща. Повечето от тях не познават този сайт и няма как да споделят това което знаят, други, които познават сайта само четат, но не искат да пишат, а трети не знаят как да споделят знанията им, ето от къде можеш да намериш само двама или трима от Туховища които са заинтересувани за паметта ни и историята ни. А имаи предвид че в днешно време не са много хората които искат да ровят в миналото.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version